avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Contractul de vinzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Contractul de vinzare cumparare ...

Bună ziua
Am semnat contractul de vinzare cumparare casa/teren. Plata ,o parte credit ipotecar, o parte surse proprii a cumparatorului.
Am predat actele originale , o parte din bani sau trimis pe banca, a rămas ca în timp de 5 zile lucrătoare de la intabulare sa sa transfere diferența de bani care reprezinta creditul ipotecar. A trecut ceva zile, am contactat cumpărătorul și reprezentantul băncii,și se motivează că : a apărut o problema tehnică, în legătură cu asigurarea imobilului,și va mai dura pana va fi transferată pe bancaă suma restantă.
Mă întreb, cum e posibil sa apară această situație din moment ce ,,banca" sa prezentat la notar, sa semnat ipoteca, sa procedat la vinzare cumparare , ceea ce presupune ca și pentru notar, cele două dosare: vânzator/ bancă; ipoteca cumpărător au fost în ordine?
Mulțumesc și aștept reacțiile dtră.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:23, 18 Aprilie 2023
Se pare ca ...este posibil. S-a întâmplat și ca banii sa fie virați după 10-15 zile.
Notarul a verificat documentele sub aspectul legalității încheierii contractelor de vânzare și de ipoteca.
Documentele necesare băncii pentru acordarea creditului, condițiile băncii, asigurări, evaluări, contracte de credit și alte documente, nu mai intra în atribuțiile lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil grimattila13 grimattila13 Vand o casa, iar dupa semnarea contractului la notar am emotii. Casa se vinde cu credit ipotecar. Eu am semnat contractul de vanzare-cumparare, notarul a mai ... (vezi toată discuția)
Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)
Constructie duplex elinuta elinuta doresc sa incep constructia unui duplex cu un prieten. Terenul l-am cumparat impreuna , dar pentru ca el a facut credit ipotecar doar el apare in acte. Ce mai ... (vezi toată discuția)