avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ma apara legea daca sotul ma acuza de infidelitate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ma apara legea daca sotul ma acuza de infidelitate dinaintea casatoriei

Buna ziua!

Ma aflu in urmatoarea situatie:

In luna august a acestui an m-am casatorit. Sotul meu ma acuza de infidelitate din pricina unor discutii pe Skype si apeluri telefonice avute inainte de casatorie cu o persoana de sex masculin care a contribuit la angajarea mea la locul de munca actual.

Acesta a profitat de faptul ca lucreaza si a lucrat in cadrul a doua firme mari de telefonie si internet si a printat toate paginile de internet pe care le-am accesat din laptopul meu la el in casa unde stateam de 1 an si jumatate.

El considera ca aceste discutii dezvaluie o relatie amoroasa desi nu a fost vorba de asa ceva.

Cum pot fi eu protejata de lege in acest caz? Are voie sa incalce dreptul meu la intimitate desi este vorba de niste conversatii dinaintea casatoriei? Ma poate ataca in instanta cu aceste lucruri sau are voie sa ma ancheteze profitand de puterea pe care o are?

Mentionez ca mereu m-am simtit doborata psihic de geloziile lui si vreau sa stiu cum ma pot apara. Nu avem copii impreuna si nici domiciliu comun in buletin-doar locuiam la el. Acum dupa scandal si lovituri fizice pe care nu le-am reclamat politiei, locuiesc cu parintii mei.

El in continuare imi scrie mesaje cu jigniri, acuze, amenintari cu distrugere si moarte si mi cere intruna explicatii despre ce am vorbit cu acel om, daca mai am si alte legaturi si chiar mi-a schimbat parola de pe facebook si l-a preluat.

Va multumesc anticipat!
Ii puteți face plângere penala și pt acces informatic fără drept și pt amenințare și pt violarea secretului corespondentei și pt loviri și alte violente și dați divorț de asemenea specimen.
Se vede treaba ca e gelos, iar asta e o boala grea. Nu mai pierdeti timpul intentati divortul si vedeti-va de viata ca de trecut nu o sa-i treaca. Daca nu luati atitudine acum o sa va auziti si peste 20 de ani aceeasi placa. Urmati sfatul d-nei gi-jane2 si faceti toate plangerile posibile, poate asa il lecuiti.
O plangere fara dovezi la acest om inseamna ca se autodistruge.
Eu am avut adversari de acest fel in procese si le cunosc profilul psihologic.
Daca nu va puteti angaja in lupta cu el nu va complicati ca mai rau il atatati si singura in mod sigur nu ii veti face fata.
Va spun in cunostiinta de cauza...

Incercati sa va limitati la a divorta fara a uza de plangere penala.
Plangerea penala in astfel de cazuri se face pentru a obtine finalitatea si anume tragerea la raspundere penala intrucat daca nu se obtine asa ceva va capata si mai mult tupeu.

Daca cumva face vreo greseala in procesul de divort si scoate inscrisuri sau dovezi obtinute in mod ilegal atunci se poate discuta altfel.
Ilegal in acest caz insemna chiar cu incidenta legii penale.

Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Divort!
Nu e de ramas langa asemenea om.

Dar se vorbeste aici si de amenintare ...scrisa cu moartea. Măcar pentru asta si tot as vedea o plangere penala...totusi.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
romascanu, moderator
Ce doriti, exact?
Puteti divorta, il notificati sa negociati in prezenta unor persoane oficiale, eventual vedeti ce probe aveti pentru un ordin de protectie.
Imi e dificil sa inteleg ce anume doriti, sa nu va ameninte sa sa incetati relatia cu acest om... amenintarea aia nu face doi bani, dupa mine. Puteti mentiona in notificare ca datele extrase din laptopul dv., sunt date cu caracter personal etc. etc.

Cunostiinta de cauza... [

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mesaje furate de pe ym calcium calcium Sotul \" DOAMNEI \" mele ...i-a instalat ..pe laptopul din casa un program numit keyloger.....i-a dat drumul sa ruleze ..si programul a inregistrat toate ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul si in lipsa unei parti???? ajutor! cine imi poate da niste informatii!!!!va rog frumos!!! alinal** alinal** Sunt disperata! Cine imi poate spune ce sa fac? Sunt casatorita in Franta.Sotul gelos,dupa 4 luni m-a dat afara pur si simplu din casa(casa ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de a studia si amenintare cu moartea LAURA-ELENA LAURA-ELENA De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala. Precizez ca noi doi suntem colegi ... (vezi toată discuția)