avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum incasez de la clienti pentru rezervari la un ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum incasez de la clienti pentru rezervari la un restaurant?

Buna ziua! Sunt nou aici si nou si in domeniu si am multe nelamuriri. In primul rand as dori si eu daca se poate sa mi explice cineva care este procedura corecta de incasare a banilor de la clienti persoane fizice pentru evenimentele organizate de restaurantul la care lucrez cu ocazia Craciunului si a Revelionului. Pana acum am incasat avans pe baza de bon fiscal si in perioada urmatoare clientii urmeaza sa achite restul. Mentionez ca restaurantul are o oferte de meniu pt o persoana cu pret total pt eveniment (ex:Meniu Craciun in valoare de 100 ron/pers) In urma unui control ANAF mi s a spus ca de acum incolo trebuie sa apara pe bonul sau pe factura emisa meniul explicit nu cu pret la total. Sa inteleg ca atunci cand un client vine sa mi achite restul de plata eu trebuie sa fac factura explicita pe valoarea totala a rezervarii din care sa scad avansul? Sau cum se procedeaza? Scuze daca nu am reusit sa explic prea bine. Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 23:28, 18 Decembrie 2015
Varianta cea mai corecta din punctul meu de vedere ar fi:

Valoare totala: 100 lei
1. incasare avans 50 lei cu bon fiscal "avans meniu"
2. incasarea diferentei de 50 lei; emitere bon fiscal cu 100 lei "meniu" si pe acelasi bon cu semnul minus se storneaza avansul " storno avans" cu - 50 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut o factura de avans. eduard56463 eduard56463 salut, am un pfa si am citit ca daca am facut o factura de avans, cand o încasez pe cea finala trebuie sa ii dau storno la aceasta de avans, este adevarat? ... (vezi toată discuția)
Factura avans Andreeabalint23 Andreeabalint23 Buna ziua... am o ii care emitr factura de avans eveniment pt suma incasata prin banca ... la sf evenimentului cum e corect sa faca .... sa emita bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Emitere bon fiscal pentru evenimente riel01 riel01 Daca am un eveniment (nunta) cu 100 de meniuri cand emit bonul fiscal pot scrie \"masa eveniment 1buc x valoarea totala a meniurilor\", sau corect ar fi \" ... (vezi toată discuția)