avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura avans

Buna ziua... am o ii care emitr factura de avans eveniment pt suma incasata prin banca ... la sf evenimentului cum e corect sa faca .... sa emita bon fiscal pe.diferenta din contract sau sa faca storno avans si bon fiscal
Presupunand ca beneficiarul final este o persoana fizica , prima varianta ar fi storno avans pe o factura distincta , diferenta din contract mai mica de 5000 lei, cu bon fiscal. Nu se fac incasari fragmentate de pana la 5000 lei (plafon) pentru aceeasi factura . A doua varianta ar fi storno avans pe aceeasi factura si cu valoarea serviciilor integrala si diferenta pe bon fiscal pana in plafon . Daca valoarea serviciilor depaseste plafonul zilnic , se folosesc instrumente fara numerar ( OP prin banca ) sau depuneri in contul bancar.
In cazul unei persoane juridice , ca beneficiar final , se folosesc facturile si chitantele ( sau bonul fiscal care achita o factura ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Aplicare legea 70/2015 adrianabresug adrianabresug in cazul unei persoane juridice ,,nu se mai permite intocmirea pentru acelasi beneficiar a mai multor facturi de livrare cu valori de pana la 5000 lei ... (vezi toată discuția)