avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc custodia totala al copilului meu!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc custodia totala al copilului meu!

Buna ziua , sunt o mamica de 28 de ani fetita mea are 7 ani ... tatal biologic al fetitei mele nu a vrut sa o recunoasca, asa fata mea a avut numele meu de familie pana in anul 2013 , cand am cunoscut un barbat care din prima zi mi-a propus sa ii ofere numele lui de familie fetitei, nu a fost o adoptie a fost mai degraba o recunoastere ...concret fetita mea poarta numele lui de familie...intre timp am aflat ca e casatorit cu o alta femeie. Aceasta relatie nu are viitor iar fiica mea nu are de ce sa sufere din aceasta greseala a mea. Doresc custodia totala a fetitei mele nu doresc sa beneficiez de nici un ban de la el, imi doresc libertatea inapoi. El nu are pretentii asupra copilului. Ce acte imi trebuie pentru custodia totala ce demersuri judiciare trebuie pacurse?
va rog daca puteti sa ma ajutati?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:56, 16 Decembrie 2015
Ce stie copilul la 7 ani de semnificatia numelui? Absolut nimic. El stie ce il invata mama.
Daca doriti exercitarea aut.parintesti de una singura mergeti in instanta, tatal da declaratie si poate judecatorul va tine cont de acest lucru, adica de invoiala dvs.Personal am intalnit cazuri de acest gen. Doar ca in acest caz tatal va fi obligat la plata unei pensii alimentare si la un program de vizita, pe care daca tot v-ati inteles intre dvs.nu va trebui sa le si respecte. Recunoasterea a facut-o tatal voluntar impreuna cu dvs.si in prezenta dvs. la starea civila nu-i asa? Daca dumnealui a recunoscut acest copil inseamna ca pana la proba contrarie, mai exact pana faceti dvs. rost de bani pentru a solicita testul ADN, presupusul tata va trebui sa se achite de responsabilitatile care decurg din gestul sau. Daca nu, sa va dea tatal bani pentru test ca altfel averea lui se va imparti intre copiii lui si copilul dvs.Depuneti o cerere la judecatoria de domiciliu in care sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti in exclusivitate, ca urmare a intelegerii scrise cu tatal copilului, stabilirea domiciliului copilului la dvs, fixarea pensiei alimentare si a programului de vizita. Asta pana veti avea disponibili banii pentru testul ADN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate monis monis Acum 18 ani m-am trezit \"fericitul\" tatic al unei fetite. Testul facut atunci la Mina Minovici dintr-o simpla proba de sange si amprente digitale, a iesit , ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Test paternitate, pensie alimentara si incredintare b_anyela b_anyela Buna ziua, Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit ... (vezi toată discuția)