avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subevaluare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subevaluare imobil

Am urmatoarea problema: am decis sa cumpar o casa in valoare de 140.000 euro. Achit cash 45000 urmand ca diferenta sa iau un credit ipotecar. Toate bune si frumoase, Raiffeisen aproba dosarul financiar, aproba dosaul juridic, imi d alista de firme de evaluare, aleg o firma si facem inspectia. Cand iese dosarul.... evaluarea e facuta la 97.000, ceea ce ma blocheaza la banca.
In acelasi timp la vecini (este un duplex) vine evaluator de la BCR, face evaluare, si iese la 145.000, in conditiile in care este casa identica, ei avand cu 12mp mai putin. In rest - finisaje, structure, etc - totul identic.
Eu sa zicem ca trec peste, fac cu alta banca, alt raport de evaluare, alte documente, etc. Dar vreau sa le demonstrez primilor ca au gandit cu sosetele si ca nu au nici o treaba cu evaluarile reale.
Pot contestat undeva, cumva, acel raport? Exista vreo autoritate care sa le dea peste nas cand fac greseli de genul asta ? Inteleg sa subevaluezi cu 5%, hai cu 10% (sau 15%) sub pretul din contract, dar cu aproape 50% deja este prea mult.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament Adelina_Mihaela Adelina_Mihaela Buna ziua, am demarat procedurile pentru a cumpara un apartament prin credit ipotecar la Bcr, s-a aprobat dosarul, am depus actele imobilului ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Contestatie hotarare adunare creditori formulata de debitor ionescucarmen ionescucarmen buna seara. in cazul unui dosar de faliment sunt convocati creditorii si se aproba vanzarea unui bun imobil al debitorului prin negociere directa unui ... (vezi toată discuția)
Subevaluare anrp Chelaru Adrian Chelaru Adrian Stimate domnule mediator, S-a evaluat o locuinta compusa din, (citez din contractul de v-c pe Legea 112/1195) : una camera (parchet in stare ... (vezi toată discuția)