avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluare apartament
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluare apartament

Buna ziua, am demarat procedurile pentru a cumpara un apartament prin credit ipotecar la Bcr, s-a aprobat dosarul, am depus actele imobilului ce urmeaza a fi achizitionat si urmeaza evaluare.
Intrebarea mea este urmatoare: avand in vedere ca apartamentul este la parterul blocului proprietarii au extins apartamentului balcon cu proiect, autorizatii, receptia lucrarii, toate actele in regula dar cadastrul il au facut inaintea acestei modificari.
Credeti ca este posibil sa ni se respinga expertiza si actualizat cadastrul datorita acestei modificari?
Cel mai recent răspuns: Cristian Gavrila , Evaluator 11:47, 9 Ianuarie 2018
Trebuie actualizat cadastrul pana la evaluarea facuta de evaluatorul bancii, altfel se blocheaza dosarul.
Din proprie experienta va pot spune ca am pierdut 2 luni pentru actualizarea cadastrului deoarece era gresit, era facut "in oglinda". Chiar daca era corect inregistrat cu nr cadastral si restul, schita cadastrala era "pe invers".
Solicitati vanzatorului sa actualizeze de urgenta cadastrul altfel dosarul va fi respins 100%.
In actul de v/c trebuie trecut inclusiv balconul cu suprafata, etc.
Avand in vedere ca afirmati ca exista diferente intre cadastru si realitate,dosarul va fi respins de la finantare
Nu se aproba acordarea de credite pentru achizitii bunuri imobiliare a caror situatie tehnica interioara difera fata de inregistrarile de la ocpi
Este bine sa incercati sa amanati programarea pentru evaluarea facuta de banca, daca cadastrul nu este actualizat, pentru a nu pierde aprobarea dosarului de imprumut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evaluatorul are obligația de a consemna diferențele între situația scriptică și realitatea din teren în raportul de evaluare, conform Standardelor de Evaluare.

În cazul construcțiilor neconforme, acestea nu pot constitui obiectul unui contract de garantare a împrumutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Balcon fara autorizatie Stefaniass Stefaniass Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin Prima Casa care are balcon construit fara autorizatie si care nu este inclus in cadastru. Ce riscuri exista ... (vezi toată discuția)