avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Responsabili pentru furt in magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Responsabili pentru furt in magazin

Buna seara!

Recent m-am angajat la o firma ce vinde produse pentru sporturi de iarna (ski) ce au ca desfasurari 3 magazine in oras. Aproximativ acum o luna au fost furate niste camera de inregistrari video (GoPro) din unul din magazine la care eu nu fac parte din staf, dar ulterior la 2 saptamani a mai fost furata una si din magazinul din care fac parte, doar ca eu teoretic imi terminasem programul si nu mai eram in magazin, si a mai trecut o saptamana fara ca cei de la management sa zica ceva despre cele intamplate.
Azi in schimb am primit mail prin care managerul ne-a anuntat ca va trebui sa platim acea camera care a fost furata, ori ca grup (toti cei care lucram in acel magazin) ori doar cel ce era in acel moment.

Intrebarea mea este... au voie sa te oblige sa platesti daunele pentru un produs din magazin, in momentul in care ei nici macar nu au anuntat autoritatile ca acestea au fost furate? si daca nu, ce lege exista pentru a ma putea apara si eu si colegii mei care sunt pusi sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:36, 16 Decembrie 2015
pe camera se vede clar ca nu a furat nici un angajat al firmei! Hotii au fost oameni din afara... doar ca acum firma a cerut angajatilor ca ei sa plateasca pentru acel furt, desi firma n-a facut nici o plangere pentru acele camera...
Ce vrea firma este egal cu zero sub aspect juridic.
Nu platiti si daca va opresc bani ii dati in judecata.
Puteti cere si daune daca sunt de rea-credinta...si asa par...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Shopping traumatizant miranda miranda Buna ziua! Am avut parte de o intamplare infioratoare la un supermarket. Am intrat in acest magazin pentru cumparaturi, mi-a cazut ochii pe un pantalon si nu ... (vezi toată discuția)
Acuzație penală (furt din supermarket) pe nedrept Ioannaaa Ioannaaa Bună ziua! Am și eu o problemã și aș dori să îmi cunosc mai bine drepturile și ce ar trebui să fac. Săptămâna trecută am fost la Kaufland după ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati StroieC StroieC buna seara sotia mea lucreaza la un magazin si acum 5 zile s-au furat din magazin (din pacate pe tura ei ) suma de 18000 ron , hotii apar pe camerele de ... (vezi toată discuția)