avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Video rusinos al unei minore postat pe Facebook fara ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Video rusinos al unei minore postat pe Facebook fara acordul ei!

Salutari cu respect tuturor ,

Problema este in felul urmator , o buna prietena de a mea a patit un lucru foarte grav si rusinos zic eu , si cred ca se poate actiona legal pentru a pedepsii vinovatii !

Prietena mea este minora , are 17 ani !

Aceasta a fost filmata de catre colega ei de apartament ( unde locuia in chirie ) intr-o postura nu foarte frumoasa , si anume dupa ce a iesit din dush , cu doar un prosop pe ea , facand o glumita si dansand pe o melodie . Dupa o perioada ea s-a certat cu acea colega si s-a mutat , dar nu stiu motivul exact a ramas o continua cearta intre cele doua !
Azi , cea care a facut filmarea cu prietena mea a dat-o altor persoane , iar doua dintre aceste persoane s-au hotarat sa o posteze pe reteaua de socializare facebook , foarte bine cunoscuta !
Mentionez , acest lucru a fost facut fara acordul ei , si chiar a fost santajata de nenumarate ori de acea colega , ca va face filmarea publica ! Prietena mea normal a suferit un soc , iar acum ii este rusine si sa iasa din casa , dar sa mai mearga la scoala sa dea ochi cu toti colegii ... profesorii s.a.m.d !

Intrebarea este , se poate actiona in judecata acest caz pentru a face vinovatii pentru starea ei sa plateasca ? Singurele dovezi sunt niste "print screen" realizate la postarile celor 2 persoane unde se vede clar numele acestora !

Eu consider ca vinovatii trebuie sa plateasca pentru ceea ce au facut , si cred ca destul de grav , nu cunosc legea , dar asa mi se pare corect , nu poti sa iti bati joc public de o minora postand o inregistrare video care poate fi incadrata fiind chiar porno , atata timp cat sunt expuse parti intime ale corpului !


Un raspuns cat mai rapid va rog , iar daca este vreun avocat din Ramnicu Valcea care vrea si poate sa se ocupe de caz , va rog sa imi comunicati !


Cu mult respect !
Datele trebuie cerute rapid prin mandat judecatoresc adresat catre Facebook Irlanda, ca daca-si sterge contul si dupa asta trec doua saptamani, datele contului sunt distruse definitiv si nu le mai obtine nici SRI-ul.

Iar in ce priveste PC-ul de pe care s-a comis fapta, daca baga un Darik's Boot and Nuke, adio probe!

5. I have investigated the Facebook account with user ID [naam digitaal adres] (“Account”). The user who owned the Account requested that the Account be permanently deleted on 26 January 2015. As of that date, the Account was inaccessible to all people using Facebook. After the fourteen-day waiting period, Facebook’s systems permanently deleted the Account on 10 February 2015. Because Facebook received no preservation request for the Account as of that date, all data, including basic subscriber information, was deleted on 10 February 2015.

[ link extern ]

In ce priveste minorii, cei sub 14 ani se considera ca nu au actionat cu discernamant, iar pentru cei intre 14 si 16 ani se considera ca nu au actionat cu discernamant pana cand este dovedit contrariul (deci trebuie probat faptul ca au avut discernamant, altfel din oficiu se considera ca nu au avut). Discernamantul nu e totuna cu intentia (sau premeditarea). De ex. fapta poate fi comisa intentionat, dar fara discernamant. Discernamant inseamna sa inteleaga si sa accepte consecintele (probabile ale) faptelor proprii, adica presupune intelegerea caracterului penal al faptei comise in momentul comiterii sau planuirii ei.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
tgeorgescu, utilizator
Buna dimineata!


tgeorgescu a scris:

Datele trebuie cerute rapid cu mandat judecatoresc adresat catre Facebook Irlanda, ca daca-si sterge contul si dupa asta trec doua saptamani, datele contului sunt distruse definitiv si nu le mai obtine nici SRI-ul.


Va multumesc pentru completare!

Iulianvdv a scris:

Aceasta a fost filmata de catre colega ei de apartament ( unde locuia in chirie )


Aceasta afirmatie m-a condus la concluzia ca "reclamata" este majora, cel putin una din fete fiind necesar sa aiba varsta de minim 18 ani pentru a incheia un contract de inchiriere. Mai mult, majoritatea asocierilor cu persoane necunoscute in vederea impartirii unei chirii se gasesc la studenti. Dar nu e exclus sa se incadreze in ce spuneti dvs, @tgeorgescu.

Ca o mica paranteza, tin sa mentionez ca sunt in curs de licentiere in informatica si, avand o baza de cunostinte in domeniu, va asigur ca, faptul ca acel clip a fost publicat pe Facebook poate fi probat si prin examinarea unitatilor de stocare (Hard Disk) a celor inculpati. Cat despre probarea prezentei clipului pe unitatea de stocare a oricaruia din cei 3, aceasta nu poate fi impiedicata decat prin distrugerea fizica a HDD-ului.

Faptul ca s-a produs si un santaj si amenintari, care sunt aproape sigur ca au avut loc tot pe Facebook, nu face decat sa intareasca probele acuzarii.

Nefiind expert in juridic va intreb @tgeorgescu, daca acest santaj s-a produs repetat si va fi mai mult ca sigur dovedit, mai poate fi invocata lipsa de discernamant (a fetei acuzate)?

Cu respect,
Bogdan
Dupa cum am spus mai sus, un autonuke cu DBAN-ul si adio probe de pe hard disk.

Despre majori se presupune ca au actionat cu discernamant pana la proba contrarie (de ex. diagnostic de psihoza sau de retardare mentala).
Buna dimineata!

tgeorgescu a scris:


Dupa cum am spus mai sus, un autonuke cu DBAN-ul si adio probe de pe hard disk.



Dupa cum v-am spus mai sus, va asigur ca in situatia in care autoritatile isi dau interesul total in examinarea HDD-ului, singura modalitate de a distruge definitiv informatiile stocate e distrugerea fizica a acestuia.

Darik's Autonuke and Boot nu are capacitatea de a suprascrie continutul tuturor locatiilor de memorie, cum admite chiar DBAN pe site-ul oficial: [ link extern ] .

Pe langa HPA (Host Protected Area), DBAN ignora zonele numite Bad Blocks (cunoscute si sub denumirea Bad Sectors sau G List), ceea ce face recuperarea datelor posibila intr-un mod destul de simplu. Indiferent de cate ori repeti autonuke, nu se va atinge nici macar o data de Bad Blocks.

Totusi, nu mi se pare ok sa mentionati aceste metode aici, pentru ca nu vad cine ar putea beneficia de pe urma lor decat persoanele certate cu legea. Companiile care doresc curatarea definitiva a unitatilor de stocare si care nu au nimic ilegal pe acestea angajeaza pe cineva care cunoaste, ca si mine, metoda care sterge garantat absolut tot continutul hdd-ului si care este integrata in acesta, pe care n-o sa o mentionez aici.

Ideea existentei acestei metode este de a da posibilitatea reutilizarii HDD-ului in alte scopuri sau de catre alte companii, dupa ce acesta a continut date "sensibile".

Daca, totusi, o persoana cercetata apuca sa se foloseasca de aceasta metoda "suprema" de stergere (atentie, nu suprascriere), domnii de la criminalistica au la dispozitie varii metode prin care, dupa analizarea platter-ului prin algoritmi probabilistici), pot sa recupereze informatiile. Si mai sunt si altele, atat timp cat HDD-ul exista se pot recupera foarte multe date de pe el, in conditii de laborator.

Si, totusi, vorbim de doua adolescente si de un clip in capot, nu de atacuri cibernetice sau de pedofilie, nici nu stiu cum am ajuns sa scriu despre platter aici.

Bogdan


Offtopic, dar in HPA nu sunt stocate datele utilizatorului, ci programe ale firmei care a produs PC-ul, iar sectoarele defecte cuprind o cantitate infima de date, deci probabilitatea de a gasi fragmente dintr-un video de 250 MB in sectoarele defecte este extrem de mica.

Pe urma, faptul ca reiese ca cineva are un video de pe Facebook nu este totuna cu a fi dovedit ca el l-a pus pe Facebook. Si normal, video-ul putea fi descarcat de pe Facebook si nu este dovedita incarcarea.

Alte discuții în legătură

Filmata pe facebook ContSters334929 ContSters334929 am fost filmata pe facebook in timp ce faceam dragoste cun individ si ii dadusem webcam el acum ma ameninta ca pune filmele cu mine pe internet am 37 de ani ... (vezi toată discuția)
Filmarea pe domeniul public Marco21 Marco21 Buna ziua, as dori si eu un sfat pentru urmatoarea problema. Zilele trecute eram pe domeniul public cand am fost filmat intr-o situatie jenanta. ... (vezi toată discuția)
Poze și filmări indecente cu o elevă, distribuite pe grupul școlii. ce riscă elevul care le-a postat? Adrianlaz Adrianlaz Sunt în următoarea situație: fiul meu a primit prin intermediul unei aplicații pe telefon mai multe poze cu o fată goală și filmulețe cu ea dansând pe ... (vezi toată discuția)