avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare salariu dupa revenirea din concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare salariu dupa revenirea din concediul de maternitate

Buna ziua! Am urmatorul caz: angajata x a fost in concediu de maternitate, 2 ani, cand s-au efectuat mai multe majorari salariale tuturor angajatilor (functionari publici). Dupa revenirea din acest concediu, se pot aplica toate majorarile salariale de care au beneficiat si colegii ei in acest timp de 2 ani? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 16 Decembrie 2015
Mentionez ca majorarile s-au efectuat in 2015, iar angajata X revine la munca in 2016. Multumesc!
Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

In acest caz, la revenirea din CCC va beneficia de majorarile de salariu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu de maternitate Alinarazvan Alinarazvan La revenirea din concediu de maternitate angajatorul imi va acorda dreptul salarial cu majorările aferente perioadei in care eu am fost in acest concediu de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog daca o persoana este din data de 19.12.2016, in concediu prenatal cod 08 (sarcina si lauzie), este posibil saprivind aprobarea Ordonanţei ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Am dreptul la majorarile salariale ce au survenit in perioada in care eu am fost in concediul de crestere copil? (vezi toată discuția)