avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara, va rog daca o persoana este din data de 19.12.2016, in concediu prenatal cod 08 (sarcina si lauzie), este posibil saprivind aprobarea Ordonanţei de Urgentă a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative beneficeze de marire salariala conform Legii 250/2016. incepand cu 01.01.2017?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 10 Ianuarie 2017
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

In acest caz, la revenirea din concediu de maternitate sau din CCC va beneficia de majorarile de salariu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mariri salariale in timpul concediului prenatal oana123456 oana123456 Buna ziua, Voi intra in concediu prenatal in luna aprilie 2016. In mai 2016 in cadrul companiei se ofera mariri salariale. Pot beneficia si eu de aceste ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu dupa revenirea din concediul de maternitate m-n-g m-n-g Buna ziua! Am urmatorul caz: angajata x a fost in concediu de maternitate, 2 ani, cand s-au efectuat mai multe majorari salariale tuturor angajatilor ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)