avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa post

Buna ziua!
Am intalnit azi un caz deosebit : o fisa post a unui muncitor necalificat, angajat in martie 2015, semnata de catre angajat , semnatura in original, dar cu semnatura directorului in copie. Fisele de post se tiparesc de pe un draft semnat si stampilat ,cu un nr. de inregistrare dat in 2011(asa mi s-a spus la RU).In 2015 cand a semnat angajatul era alt Director General decat cel care apare la Aprobat pe fisa postului semnata.
Intreb: este legala utilizarea unui draft cu toate aprobarile pe el ( copii) pe care sa-l semneze angajatii, chiar daca e alta conducere la data angajarii personalului .Aprobarea nu ar trebui sa fie in original? La RU mi s-a spus ca e OK asa , dar eu am retineri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 16 Decembrie 2015
Actele trebuie semnate in original. Daca directorul face 100 de acte pe care le semneaza in original fara sa fie completate 100% nu ar fi problema (el raspunde daca semneaza "ca primarul"), dar daca face 100 de copii dupa un act (draft) semnat, nu mai este semnatura originala, deci, este nul de drept.

Poate ma insel, si se afla la limita legalitatii, dar cand vorbim de un act semnat de o persoana care nu mai este in functie, este clar ca actul este nul de drept.

Cel mai bine v-ati adresa InspectoratulTeritorial de Munca.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
IlieBC, utilizator
Inspectoratul Teritorial de Munca, nu Institutul Teritorial de Munca, nu are atributii in stabilirea legalitatii sau a nelegalitatii unui act emis de catre angajator..
Inspectoratul, da :)
Dar daca nici ITM-ul nu poate interveni intr-un conflict de munca, chiar nu-mi dau seama cine ar mai putea, doar nu o sa vina premierul...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
IlieBC, utilizator
Conflictele de munca se solutioneaza de catre instanta de judecata.

Art. 269 C.mun.
(1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor judecatoresti, stabilite potrivit legii.
...


ITM-ul constata incalcarea legii si poate sa-l sanctioneze pe angajator , dar nu-l poate obliga.
Codul Muncii si niciun act normativ din domeniul legislatiei muncii nu sanctioneaza in vreun fel situatia descrisa de cel care a initiat acest topic.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatul respectiv a avut un accident de munca , grav, cu amputare antebrat, la cercetarea interna am descoperit aceasta fisa a postului .Nu mi se pare normal cum s-a procedat la semnarea fiselor de post si nici explicatia primita de la RU , de aceea am cerut o parere a unui specialist.

Alte discuții în legătură

Semnarea fiselor de post Olga27 Olga27 Buna ziua, Am inceput sa refac fisele de post conform legislatiei in vigoare si oricum erau sub orice critica. Avem 300 de angajati. Intrebarea mea este: E ... (vezi toată discuția)
C.i.m. carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Incepand cu 01.01.2011 C.I.M. ar trebui sa fie intocmite in 2 ex. - urmand o logica simpla : ex. care ramanea la I.T.M. nu mai este necesar. Dar cum in ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare kerekesmargo kerekesmargo fisa de evaluare(efectiv evaluarea -nu criteriile de evaluare) pe an 2011 completata de angajator si discutat cu angajatul trebuie listat si semnat de ambele ... (vezi toată discuția)