avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa post

Buna ziua!
Am intalnit azi un caz deosebit : o fisa post a unui muncitor necalificat, angajat in martie 2015, semnata de catre angajat , semnatura in original, dar cu semnatura directorului in copie. Fisele de post se tiparesc de pe un draft semnat si stampilat ,cu un nr. de inregistrare dat in 2011(asa mi s-a spus la RU).In 2015 cand a semnat angajatul era alt Director General decat cel care apare la Aprobat pe fisa postului semnata.
Intreb: este legala utilizarea unui draft cu toate aprobarile pe el ( copii) pe care sa-l semneze angajatii, chiar daca e alta conducere la data angajarii personalului .Aprobarea nu ar trebui sa fie in original? La RU mi s-a spus ca e OK asa , dar eu am retineri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 16 Decembrie 2015
Avand in vedere ca legislatie nu prea avem in domeniu, putem sa ne prevalam de dreptul comun in legatura cu formalitatea multiplului exemplar.

"Pluralitatea de exemplare în convenţiile sinalagmatice reprezintă o condiţie a valabilităţii înscrisului ca instrumentum probationis şi nu influenţează valabilitatea operaţiunii juridice, în sens de negotium, care va putea fi dovedită prin alte mijloace de probă (de altfel, însuşi înscrisul respectiv poate să constituie început de dovadă scrisă, în condiţiile art. 276 NCPC, fără a fi aşadar nevoie şi de îndeplinirea exigenţelor din art. 310).

Această cerinţă îşi are fundamentul în ideea preconstituirii ab initio a unei probe a raportului sinalagmatic în favoarea fiecăreia dintre părţile acestuia.

Formalitatea multiplului exemplar presupune ca:
a) înscrisul să fie redactat în atâtea exemplare originale câte persoane (pârţi) cu interese contrare sunt. Potrivit alin. (2) al art. 274, dacă sunt mai multe părţi cu acelaşi interes, prin redactarea unui singur exemplar original pentru acestea se consideră împlinită condiţia (în unele situaţii determinarea părţilor cu interese contrare va fi realizată în chiar procesul probator).

Desigur, exemplarele originale întocmite trebuie să fie identice."

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea fiselor de post Olga27 Olga27 Buna ziua, Am inceput sa refac fisele de post conform legislatiei in vigoare si oricum erau sub orice critica. Avem 300 de angajati. Intrebarea mea este: E ... (vezi toată discuția)
C.i.m. carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Incepand cu 01.01.2011 C.I.M. ar trebui sa fie intocmite in 2 ex. - urmand o logica simpla : ex. care ramanea la I.T.M. nu mai este necesar. Dar cum in ... (vezi toată discuția)
Fisa de evaluare kerekesmargo kerekesmargo fisa de evaluare(efectiv evaluarea -nu criteriile de evaluare) pe an 2011 completata de angajator si discutat cu angajatul trebuie listat si semnat de ambele ... (vezi toată discuția)