avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adeverinta de la asociatia de proprietari pentru firma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adeverinta de la asociatia de proprietari pentru firma de asigurari

Buna ziua,

Inspectorul de daune de la firma de asigurari unde am asigurat imobilul imi cere o adeverinta de la asociatia de proprietari care sa certifice cauza care a dus la dauna din apartamentul meu (perete patat si exfoliat in urma inundatiei). Asta ar insemna o evaluare facuta de un instalator autorizat.

Intrebarea 1

Conform legii, in sarcina cui revine efectuarea acestei expertize in urma careia se va stabili cauza?

Intrebarea 2

Daca asociatia de proprietari refuza sa-mi elibereze adeverinta din diverse motive (nu e de competenta ei sa stabileasca cauza, nu vrea sa angajeze instalator, nu stie, etc.), cui ma pot adresa si care este calea de urmat din punct de vedere legal?

Va multumesc,
Daniel Leu
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
danielleu, utilizator
Cel mai recent răspuns: danielleu , utilizator 15:00, 18 Decembrie 2015
Pentru eliberarea adeverintei,nu este necesara efectuarea de expertiza tehnica
Reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari pot incheia document prin care sa comunice asiguratorului factorul generator al inundatiei,respectiv daca defectiunea s-a manifestat la instalatia parte individuala sau la instalatia parte comuna din condominiu
Precizarea statutului instalatiei care a generat inundatia,este necesara asiguratorului pentru a cunoaste impotriva cui formuleaza actiune in regres pentru recuperare prejudiciu
Daca defectiunea a fost la proprietate individuala este actionat in instanta proprietarul ,
daca defectiunea a fost la partea comuna,este actionata in instanta asociatia de proprietari
Va multumesc pentru mesaj dar nu imi raspunde la intrebari. Exprimarea "Reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari pot incheia document prin care sa comunice asiguratorului factorul generator al inundatiei" nu pare a exprima obligativitatea indeplinirii acestei sarcini.
Deci asociatiei de proprietari ii revine in sarcina incheierea acestui document necesar asiguratorului?
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
danielleu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie - obligatii asociatia de proprietari? oana781979 oana781979 Buna ziua. As avea nevoie de lamuriri pentru urmatiarea situatie. Avem urmatoarea problema. Vecinul de la 3 il indunda pe vecinul de la 2. Vecinul de la 2 ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la etajul 3 ap unui bloc si am primit o scrisoare de ... eugen_2 eugen_2 Locuiesc la etajul 3 ap unui bloc si am primit o scrisoare de la asiguratorul celui de la etajul 1 de pe palier pe motiv ca l-as fi inundat, si ca ar vrea ... (vezi toată discuția)
Inundatie - ce sa faci cand nu te intelegi cu vecinii si asociatia eliz_k eliz_k Buna ziua, Am vechea problema: m-au inundat masiv vecinii se sus. Nu vor sa plateasca daunele, administratia nu se baga. Cum se procedeaza mai departe. Avem ... (vezi toată discuția)