avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la etajul 3 ap unui bloc si am primit o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la etajul 3 ap unui bloc si am primit o scrisoare de ...

Locuiesc la etajul 3 ap unui bloc si am primit o scrisoare de la asiguratorul celui de la etajul 1 de pe palier pe motiv ca l-as fi inundat, si ca ar vrea daune din partea mea.
Nu prea stau acasa si nici macar nu folosesc baia astfel incat sa poat provoca daune vecinilor de sub mine. Problema a fost de fapt ca teul de colectare a scurgerilor de la cel de deaupra mea era fisurat, si cand cel de deasupra mea tragea apa, se scurgea pe magistrala de colectare fisurata, infiltrandu-se prin tronson catre cei de sub mine.
Intrebarile mele sunt:
1. Conducta verticala de colectare a apei uzate nu e bun comun pe care asociatia trebuie sa o schimbe?
2. Mi se poate imputa mie de catre asigurator ceva, si care ar putea fi vina mea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:17, 27 Septembrie 2022
1. Aveti dreptate, e parte comuna, bine ca s-a descoperit (si presupun remediat) cauza.
2. In mod normal nu, pentru ca acea coloana este parte comuna si a vecinului de la 1.
1-Instalatia verticala reprezinta parte comuna a carei stare tehnica intra in raspunderea exclusiva a asociatiei de proprietari
2-Daca exista expertiza tehnica sau document inlocuitor care atesta factorul si statutul instalatiei care a generat inundatia ,dv sunteti exonerat de raspundere
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
ynocentta, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Dar totusi asiguratorul, inainte de a imi trimite scrisoarea, nu trebuiau sa trimita un inspector la mine la usa pentru a vedea daca apartanentul meu este inundat sau nu, pentru a ma putea acuza de inundatie?
Probabil s-au bazat pe banuielile si supozitiile unor vecini binevoitori si conducerea asociatiei de locatari ce dorea sa scape de raspundere.

ynocentta a scris:

1-Instalatia verticala reprezinta parte comuna a carei stare tehnica intra in raspunderea exclusiva a asociatiei de proprietari
2-Daca exista expertiza tehnica sau document inlocuitor care atesta factorul si statutul instalatiei care a generat inundatia ,dv sunteti exonerat de raspundere

Ce scrie mai exact in acea scrisoare ?
Indiferent pe ce s-a bazat asiguratorul, trebuie sa existe un act oficial de constatare a cauzei si locului defectiunii. Nu cred ca asociatia a emis o astfel de constatare.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, În urma unei inundații în 2021 am primit ... Andra196 Andra196 Bună dimineața, În urma unei inundații în 2021 am primit o notificare de la Groupama ca trebuie sa achit suma de 2.800lei în 10 zile. Notificarea a fost ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de inundatii - adeverinta de la asociatie c0stii c0stii o intrebare foarte importanta/ la o scara de bloc propr.de la et.3 l-a inundat pe cel de la etj.2 in urma probelor efectuate la inst de incalzire omul a ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)