avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună dimineața, În urma unei inundații în 2021 am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună dimineața, În urma unei inundații în 2021 am primit ...

Bună dimineața,
În urma unei inundații în 2021 am primit o notificare de la Groupama ca trebuie sa achit suma de 2.800lei în 10 zile. Notificarea a fost însoțită de o adeverință din partea Administrației ambele cu numele meu greșit.
In doua rânduri președinta blocului m-a înștiințat în anul 2021 ca am inundat ap de la parter eu locuind la etajul 2. Prima data președinta a spus ca s-a remediat problema de vina fiind ap de la etajul 1. În noiembrie 2021 din nou inundație la apartamentul de la parter. Mi s-a spus ca este de la mine. A trebuit sa sparg nișă cu țevile comune, am schimbat teul care picura lent fără ca țeavă sa fie oprita. Am vorbit cu proprietarul sa achit o parte din paguba. Deoarece conform celor spuse de proprietarul pagubele erau compromise de mai multe inundații în ultimii 2 ani.
Menționez ca pana sa sparg țeavă președinta blocului a oprit si repornit apa pe coloana respectiva spunând ca s-a remediat problema. Pagubele fiind mai mari având în vedere ca vecinul de la parter nu era acasă atunci.
Ciudat este ca nu au fost pagube la apartamentul dedesubtul ap meu.
Sunt un locatar nou în blocul respectiv și nu doresc sa platesc pentru inundațiile anterioare.
Nu mi s-a dat niciun deviz referitor la lucrările făcute.
Ce ma sfătuiți sa iau legătura cu consilierul juridic care semnează notificarea sau sa aștept sa fiu actionata în judecata.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Andra196 , utilizator 11:32, 17 Martie 2022
nu se intelege mare lucru din ce relatati
-vecinul inundat are asigurare facultativa iar asiguratorul s-a intors impotriva dvs(singura vrianta e sa contestati in instanta ca altfel merg ei in instanta pt executare silita)
-daca nu aveti dovezi foto(sau administratia) e cam greu de demonstrat cand si cum s-au produs pagubele la vecin(doar prin declaratia lui)
-degeaba ii achitati vecinului,ca el deja a fost despagubit de asigurare....o sa platiti de 2 ori

Daca este vorba despred deficiente la partea comuna t-ul d elegatura ,legal responsabil este asociatia de proprietari
Ar trebui sa verificati documentele in baza carora a fost dispusa somatia in sarcina dv,daca exista expertiza tehnica,etc
Va mulțumesc pentru răspuns.
Am uitat sa leg în discuție ce era mai important ca proprietarul apartamentului inundat este asigurat la Groupama. Am vorbit imediat dupa incident cu proprietarul și urma sa platesc când începeau reparațiile. Între timp am primit notificarea de la Groupama.
Nu am probe dar consider ca cei de la Groupama trebuie să-mi detalieze ce platesc. Nu este îndeajuns (cred!) o notificare cu numele de familie greșit și o adeverință de la administrație care enumera în mare pagubele.
Inundația a fost de la teul care face legătura cu bucătăria deci nu de la țevile comune.
Va rog sa ma sfătuiți cu sa procedez corect. Sa iau legătura cu cei de la Groupama sau sa consult un avocat.
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava comuna sparta Monicaluis Monicaluis Ma puteti ajuta cu un raspuns? In cazul in care o teava comuna se sparge la nivelul apartamentului meu, eu sunt obligata sa chem un instalator sau ... (vezi toată discuția)
Asigurari-despagubiri marieta2404 marieta2404 Vi se pare normal in cazul in care inund un vecin noaptea(mi se sparge o teava), acesta cere despagubiri asiguratorului sau (ING) si acesta din urma (ING) imi ... (vezi toată discuția)
Pretentii despagubiri mayam mayam In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)