As adresa o rugaminte, daca poate cineva sa ma lamureasca cu o problema: Sunt nascut la data de 14 noiembrie 1951, am pensie militara de serviciu (limita de varsta) dar in prezent sunt angajat si as dori sa stiu daca dupa implinerea varstei standard de pensionare de 65 de ani, mai pot fi angajat in sistemul public sau la privat, in ce conditii si pe ce perioada. Multumesc f. mult.
In prezent, legislatia in vigoare permite beneficiarului de pensie militara sa realizeze si alte venituri si sa le cumuleze cu pensia.
Prevederea legala aplicabila este art. 26 din Legea nr. 164/2001: (1) Persoanele care beneficiază de pensie militară de serviciu pot fi încadrate în muncă, pe durată nedeterminată sau pe durată determinată, după caz, inclusiv în sectorul public, beneficiind de drepturile salariale corespunzătoare funcţiei în care sunt încadrate, inclusiv de sporul de vechime corespunzător vechimii în muncă, dobândite până la data pensionării.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) pot cumula pensia cu veniturile realizate, indiferent de nivelul veniturilor respective.
Ce acte normative vor fi in vigoare in 2016, cand dvs. veti implini 65 de ani, nu am cum sa stiu.
Tineti aproape! :)