Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. As dori sa aflu daca un pensionar militar cu pensie de serviciu anticipata se poate angaja si in ce conditii. Va multumesc.
Din cate stiu, legea 19 interzice persoanelor care s-au pensionat anticipat sa obtina venituri dn munca. Nu cred ca este vreo derogare in cazul pensiilor anticipate de serviciu.
Art.11. - Pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limita de varsta;
b) anticipata;
c) anticipata partiala.
Art.26. (1) Persoanele care beneficiaza de pensie militara de serviciu pot fi incadrate in munca, pe durata nedeterminata sau pe durata determinata,dupa caz, inclusiv in sectorul public, beneficiind de drepturile salariale corespunzatoare functiei in care sunt incadrate, inclusiv sporul de vechime corespunzator vechimii in munca, dobandite pana la data pensionarii.
(2) Persoanele prevazute la alin.(1) pot cumula pensia cu veniturile realizate, indiferent de nivelul veniturilor respective.
Angajare dupa pensionare
Pilu
As adresa o rugaminte, daca poate cineva sa ma lamureasca cu o problema: Sunt nascut la data de 14 noiembrie 1951, am pensie militara de serviciu (limita de ... (vezi toată discuția)