avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... angajare pensionar militar anticipat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

angajare pensionar militar anticipat

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. As dori sa aflu daca un pensionar militar cu pensie de serviciu anticipata se poate angaja si in ce conditii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 29 Martie 2010
Din cate stiu, legea 19 interzice persoanelor care s-au pensionat anticipat sa obtina venituri dn munca. Nu cred ca este vreo derogare in cazul pensiilor anticipate de serviciu.
Legea 164/2001, republicata, spune:

Art.11. - Pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limita de varsta;
b) anticipata;
c) anticipata partiala.

Art.26. (1) Persoanele care beneficiaza de pensie militara de serviciu pot fi incadrate in munca, pe durata nedeterminata sau pe durata determinata,dupa caz, inclusiv in sectorul public, beneficiind de drepturile salariale corespunzatoare functiei in care sunt incadrate, inclusiv sporul de vechime corespunzator vechimii in munca, dobandite pana la data pensionarii.
(2) Persoanele prevazute la alin.(1) pot cumula pensia cu veniturile realizate, indiferent de nivelul veniturilor respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata partiala-cim Andrusceac Paunel Andrusceac Paunel Va adresez rugamintea de a ma lamuri daca ,un pensionar militar cu pensie de serviciu anticipata partiala poate lucra cu cim in sectorul privat? Incetarea ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa pensionare Pilu Pilu As adresa o rugaminte, daca poate cineva sa ma lamureasca cu o problema: Sunt nascut la data de 14 noiembrie 1951, am pensie militara de serviciu (limita de ... (vezi toată discuția)
Pensie militara anticipata partial si salariu nico65 nico65 as dori sa stiu daca mai pot continua activitatea in conditiile in care sunt pensionat anticipat partial in sistemul militar si incadrat cu contract de munca ... (vezi toată discuția)