avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sediu firma 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sediu firma 2016

Buna ziua , detin o societate pe care momentan nu mai lucrez , am un contract de comodat pentru sediu intr-un apartament si doresc sa stiu daca se va mari impozitul acestui apartament incepand cu 2016 si cam cat va fi impozitul , momentant impozitul este de 100 RON.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:34, 18 Decembrie 2015
Data are legătură deoarece de atunci își produce efectele juridice norma juridica.
Se pot trezi impozitați pe baza datelor de la ORC.

Este vorba de un impozit datorat și pot face din oficiu impozitarea.

Eu asa vad lucrurile ca asa se vede...
Da, posibil, nu stiu.

Probabil eu vad lucrurile din alta perspectiva pentru ca am un PFA.

Ideea ca indiferent de forma de organizare, doua lucruri sunt neclare:
1. Ce inteleg ei prin activitate economica? Adica, taxele se vor majora doar daca la sediu se presteaza activitatea economica sau si daca va fi doar sediu social unde sunt activitati de birou/nu exista activitate.
Cum stiu ei daca la sediu exista sau nu activitate economica?
Doar din datele de la ONRC? Daca o firma are declarat ca are activitate la sediu dar in realitate nu are (sau invers)?

S-ar spune ca declaratia care trebuie depusa pana pe 31 martie de proprietari va sta la baza calcularii taxelor. Adica in acea declaratie proprietarul va spune clar:
- daca exista sediu la o firma/un PFA;
- daca se presteaza activitate economica.

2. S-ar parea ca vor exista si niste exceptii in cazul celor care presteaza activitate economica, dar nu deduc cheltuielile cu utilitatile. Caz in care, din nou, nu stim cum se va face/cum se va dovedi.

Totodata, ce facem cu situatiile in care proprietarul a "cedat" gratuit apartamentul prin contract de comodat unui PFA/unei firme? Cum poti sa-l pui pe proprietar sa plateasca taxe de 20 de ori mai mari cand nu are niciun beneficiu (ex. chirie)?

Alt exemplu. Sa zicem ca "activitatea economica" nu implica taiat lemne, dat cu bormasina, sediu de birouri unde se perinda 100 de clienti, ci lucrul la un notebook. Se presupune ca ai activitate economica daca stai pe laptop in pat si realizezi un design web? Totodata, cum se stabileste unde o prestezi exact, pentru ca poti sa te muti din bucatarie in dormitor, din dormitor in sufragerie ...caz in care platesti marit pentru tot apartamentul?

E foarte foarte stupid!
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
MrDerpson, utilizator
Este o japca pe fata din partea statului, un bir specific perioadei Evului Mediu...si culmea este ca de platit trebuie sa plateasca cei care nu au beneficiu...asa cum bine ati remarcat.

E am numit aceasta japca pe fata impozit pe comodat...

Mai este deschisa o discutie la acest link:

www.avocatnet.ro/content/for...
Sunt complet de acord, mai ales ca sunt direct vizat: PFA si cu activitate economica la sediu (asa-s trecut in acte).

Acum, ce sa facem, asteptam normele si vedem cum procedam mai departe. Asta daca se mai poate face ceva...

La PFA cu activitate economica sigur se va aplica.

La avocati nu e clar pentru ca nu este activitate economica.
Nu au cum sa contrazică o lege organica cu norme metodologice.

Bănuiesc ca a făcut cineva dreptul.din cei care au facut legea...si se vor edicta normele metodologice...în cunostiinta de cauza...

Corect era sa se ia în discuție cei care găzduiește mai multe firme pe comodat.
De la 2 în sus...

Practic este un bir nedrept asa cum au dat legea...

Scopul lor este sa nu se mai facă deduceri...
Este o japca...ca activitatea presupune consum de curent și altele...
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Suntem executați MrDerpson MrDerpson Conform noului cod fiscal, daca o locuinta este folosita ca sediu profesional de un PFA, pentru aceasta se va plati de la anul impozit de pana la 20 de ori mai ... (vezi toată discuția)