avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Un angajat isi da demisia fara sa specifice in aceasta preavizul. Angajatorul inregistreaza demisia dar din neglijenta nu face nici o notificare ulterioara cu privire la perioada de preaviz. Expira perioada de preaviz stabilita prin CIM fara ca angajatorul sa inceteze contractul si fara ca angajatul sa mai solicite acest lucru. Dupa cateva zile de la expirarea preavizului, angajatorul care gaseste persoana inlocuitoare mai poate face uz de demisie sa faca incetarea CIM sau este obliagat sa pastreze angajatul, care a inceput sa creeze probleme, pana la concedierea din motive disciplinare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vanatorul , utilizator 09:08, 17 Decembrie 2015
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.

Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.

Demisia poate fi revocata în mod expres cu acordul angajatorului înaintea expirarii termenului de preaviz sau în mod tacit, prin continuarea activitaţii dupa expirarea termenului de preaviz.
www.avocatnet.ro/content/art...

Salariatul a depus vreo cerere de revocare a demisiei?
Angajatul nu a depus nicio cerere de revocare si termenul de preaviz stabilit prin contractul individual de munca a fost depasit cu 7 zile lucratoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Adriana Tudorica Adriana Tudorica Am fost instiintata ca firma isi inceteaza activitatea si mi s_ a inmanat o cerere de demisie in care era specificat, cu acordul ambelor parti , ca demisionam ... (vezi toată discuția)
Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)