avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca sau pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca sau pensie de invaliditate?

Buna ziua
Sunt mama unei fete de 32 ani cu afectiuni psihice. Afectiuni psihice nepensionabile as putea zice pentru ca medicii au pareri impartite. Unul singur propune pensionarea medicala desi fica mea nu are schizofrenie ci tulburare schizoafectiva.
Fica mea a lucrat incepind cu 2005 ca traducatoare,secretara si profesoara insumate 3 ani si vreo 4 luni la intervale diferite de timp.Mentionez ca este absolventa a facultatii de litere sectia romana-engleza.Din 2011 starea de sanatate s-a deteriorat fiind necesare mai multe internari. 3 ani la rind au fost necesare internari pentru maxim 40 de zile (4 internari).Din anul 2014 nu a mai fost nevoie sa fie internata In tot acest interval i-am platit noi parinti asigurarea medicala pentru a avea acces la sistemul medical.Din cind in cind a mai cistigat si ea un banut scriind articole pe internet atit cit sa nu-si piarda de tot respectul de sine. De citva timp doreste sa munceasca ca toata lumea iar noi parintii dorim sa o stim in siguranta pe cind nu vom mai fi ,fie pe picioarle ei ca salariat fie in grija statului ca pensionat medical.Si acum apare problema unde poate sa munceasca ea in mod legal sau ce putem face ,unde sa ne interesam ?
Peste tot ne lovim de spaima si oprobiu public datorat handicapului psihic de care fica mea nu se face cu nimic vinovata.Vrea sa traiasca si ea daca tot s-a nascut.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Bolnav de schizofrenie foarte violent Konstantyn86 Konstantyn86 Am in casa un bolnav de schizofrenie cu multiple internari (anul acesta a fost internat de 7 ori de la Paste si pana acum) . Acest bolnav isi ia tratamentul ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa beneficiez de pensia minima garantata? vatamaria vatamaria Am lucrat 1 an cu o jumatate de norma ca profesoara in anul scolar 2001-2002 dupa care am inceput sa sufar de o grava boala psihica. Beneficiez de indemizatie ... (vezi toată discuția)
Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)