In urma retrageii atestatului de asistent maternal profesionist copilul aflat in plasament de 7 ani a fost incredintat unei alte asistente maternale.Coform ORDINULUI 35 /2003 STANDARDE MINIME OBLIGATORII PENTRU ASIGURAREA PROTECTIEI COPILULUI LA ASISTENTUL MATERNAL PROFESIONIST SI AGHIDULUI METODOLOGIC DE IMPLEMENTARE A ACESTOR STANDARDE ,Anexa 2 cap 6 , DGASPC prin asistentul social al copilului trebuia sa coordoneze si sa execute un proces de potrivire intre noul asistent maternal si copil.
Acest proces de potrivire nu s-a facut niciodata iar copilul a fost pus in fata faptului implinit de a se rupe brusc de familia in care a crescut si s-a vazut trimis intr-o lume pe care nu o cunoastea (fac precizarea ca mie nu mi s-a dasfacut contractul in regim de urgenta si nici copilul nu a fost plasat la noul asistent maternal in regim de urgenta).Fac precizarea ca si psihologul a avut retineri in privinta plasamentului si cu toate acestea a avut loc plasamentul .
INTREBAREA MEA CATRE DUMNEAVOASTRA ESTE URMATOAREA:
Pot sa fac plangere penala la politie impotriva asistentelor sociale care din puncul meu de vedere nu si-au indeplinit atributiile de servici si care cred cu tarie ca au facut fals in acte pentru asi justifica actiunile?