avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

In urma decesului soțului am făcut execuția testamentară și s-a imparțit totul între mine ,și fica mea, corect. Pentru că ea s-a casatorit și am cumpărat la timpul respectiv o garsonieră mi-a cedat mie prin donație ,spre utilizare partea care îi revenea ei din moștenire.
Întrebare: eu fiind singură, am o vârstă, vreau să știu dacă voi face testament doar pe nepoții mei, care acum sunt minori,este suficient pentru a intra doar ei în posesia bunurilor sau mai participă și altcineva la masa sucesorală ??
Dacă trebuie făcutealte demersuri acum , care sunt acelea....
Mulțumesc !:)#-o
Cel mai recent răspuns: Felicia1955 , utilizator 10:30, 17 Decembrie 2015
Puteti face testament insa trebuie sa stiti ca fiica dvs are calitatea de mostenitor rezervatar si ca va putea ataca testamentul si anula in masura incalcarii rezervei succesorale.
De ce?? Adevărat copii acum sunt minori , dar dacă evenimentul - decesul - survine când ei au devenit majori tot mama va fi moștenitorul rezervatar ???
Și atunci care este soluția legală cea mai ok ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept succesoral sarm07opr sarm07opr Strabunica a lasat prin testament intreaga ei avere la doua nepoate(una de fiica si una de fiu). In acelasi testament sunt inregistrati ca mostenitori ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)