avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redeschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redeschidere succesiune

2 frati au facut succesiunea in urma decesului parintilor.
Ulterior s-au reinteles cu privire la cotele asupra bunurilor pe care si le doresc fiecare.
Este posibila redeschiderea succesiunii in acest sens, pentru restabilirea cotelor asupra bunurilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 22:15, 17 Decembrie 2015
Cotele nu se stabilesc de comun acord cu mostenitorii, cotele de mostenire sunt stabilite de lege. Ce pot face mostenitorii dupa dezbaterea succesiunii este un partaj al bunurilor mostenite.
Va multumesc pentru raspuns.
Bunurile respectivei succesiuni sunt reprezentate de niste terenuri, de dimensiuni reduse.
Se poate realiza partajul fara cadastru/intabulare prealabila?
Se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Efectuarea cadastrului este obligatorie in cazul donatiei cotei succesorale??? bibliopod bibliopod Am facut succesiunea dupa ambii parinti la notariat si fiecarui mostenitor i-a revenit 1/3 din masa succesorala. Aceasta masa succesorala este compusa din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)