avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua.Sunt mama a doi copilasi gemeni, nascuti in luna noiembrie. La locul de munca am avut intrerupere in perioada 08.12.2014-27.03.2015. Nu voi beneficia de indemnizatie. Sotul meu este angajat cu minim pe economie de 3 luni. Putem beneficia de un ajutor? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 17 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Depuneti-va dosarul pentru alocatia de stat pentru copil , 200 lei pentru fiecare copil pana la implinirea varstei de 2 ani.

Familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin lege, au dreptul la ajutor social. Acte necesare in vederea acordarii venitului minim garantat (ajutor social) le puteti gasi aici:
[ link extern ]
1. Ce statut ati avut (si mama si tatal copilului) in perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015?

2. - La mama copilului ar fi o intrerupere de doua luni (ianuarie si februarie 2015) - Ce ati facut in aceste doua luni?
- Poate ati fost somer indemnizat, poate ati fost eleva sau studenta la zi etc.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In decembrie am fost nevoita sa-mi dat demisia deoarece m-am mutat in alt oras(dupa 2 ani vechime).
Nu am beneficiat de somaj, mi-am cautat un loc de munca in acea perioada.
Sotul este angajat de 3 luni, in trecut a lucrat cu intrerupere.El are acum pe cartea de munca minimul pe economie. Niciunul nu avem niciun bun pe numele nostru.
Mergeti la Primaria de care apartineti cu domiciliul si:
- solicitati alocatia de stat pentru copii;
- solicitati ajutor social, daca indepliniti conditiile.

Alte discuții în legătură

Concediu si indemnizatie pre-post natale ninaemanoil ninaemanoil Buna ziua, as avea o intrebare pentru cineva care acum are 8 luni de munca, lucreaza in continuare si peste 1 luna ar trebui sa nasca. Isi poate lua concediu ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei lauze fara loc de munca 1981 1981 Am nascut pe 4 noiembrie 2014 si nu stiu daca se da vreo prema.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil amzuts_patricia@yahoo.com amzuts_patricia@yahoo.com Buna ziua. Va rog respectuos sa ma ajutati, daca se poate, cu urmatoarea problema: Timp de doi ani am fost angajata la o unitate, unde mi-am incetat ... (vezi toată discuția)