avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile mamei lauze fara loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile mamei lauze fara loc de munca

Am nascut pe 4 noiembrie 2014 si nu stiu daca se da vreo prema.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 19 Decembrie 2014
Nu se mai acorda mamelor un ajutor financiar la nastere, din partea statului.
1. Beneficiati de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

2. Daca in perioada decembrie 2013 - noiembrie 2014 dvs. sau tatal copilului ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.) atunci unul din doi puteti beneficia de conecdiu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.

3. - Deasemenea, daca indepliniti conditiile de mai sus, puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

4. Spuneti ce statut ati avut (si dvs. si sotul) in fiecare luna din perioada decembrie 2013 - noiembrie 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ioanaiulia88 ioanaiulia88 pot benefiea de stimulent de insertie daca nu pot intra in CCC pt ca am lipsa 2 luni la contribuiile statului? am nascut in luna octombrie, anul curent. (vezi toată discuția)
Indemnizaţia pentru creşterea copilului Gabriel62 Gabriel62 Buna ziua, Daca sotia (in momentul de fata nu este angajata) isi plateste cartea de munca poate beneficia de Indemnizatia pentru creşterea copilului? Va ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil dupa terminarea indemnizatiei de somaj george1985 george1985 buna ziua am si eu o intrebare ,sotia mea a terminat somajul pe 23 iunie 2014 ,iar in aceea perioada avea 3 saptamani de sarcina ceea ce noi nu am stiut iar ... (vezi toată discuția)