Buna ziua! Mama mea a avut acum 7 ani, mai exact in 2008, un abonament la o companie de telefonie mobila, incheiat imediat ce contractul a expirat. In urma cu o luna, a primit un apel de la o doamna ce se recomanda a lucra intr-o firma de recuperari, instiintand-o ca are de platit o datorie de 2.800 Ron dat fiind faptul ca nu si-a inchis contractul cu acea firma si amenintand-o ca o vor da in judecata daca nu va plati in decursul a doi ani cate 200 Ron pe luna. Continuand cu telefonane zilnice prin care ii aduceau aminte ca va fi data in judecata daca nu plateste suma, mama mea a platit o prima rata de 200 Ron. Intrebarea mea este: poate fi data in judecata avand in vedere ca timp de 7 ani nu a primit nicio instiintare scrisa ca ar avea datorii la acea firma si daca a platit deja o prima rata afecteaza cumva prescrierea termenului de judecata? Multumesc anticipat!
poi mama dvs a gresit ,nu trebuia sa platesca,petru ca datoria sa prescris ,acum daca a platit sa intrerupt prescriptia si santeti buna de plata si poate sa va execute silit ,daca nu plateati cand se incepea executarea se facea contestatie invocand termenul de prescriptie si ciau execurare. termenul de prescriptie a unei datorii este de 3 ani,dar daca sa platit o rata sau 1 leu sa pierdut termenul de prescriptie.
alta data consultati un avocat inainte sa platiti ceva
Nu suntem pe prescripția pe Noul Cod Civil decât dacă scadența facturii respective era ulterioară datei de 01,10,2011, altfel plata nu anulează prescripția.
sa inteleg ca daca a platit prima rata, poate sa fie executata silit? avand in vedere faptul ca este anuntata dupa 7 ani de o datorie. La 3 luni dupa ce a incheiat contractul cu ei i-au spus ca are 200 ron de plata. nu stim nici acum cum de poti plati pentru un abonament dupa ce il inchizi. iar acum au anuntat-o ca din cauza faptului ca nu a achitat cei 200 ron suma s-a marit ajungand la 2.800.