avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Daca cer divort , insa nu am casa mea si m-as muta in chirie , avsnd un copil de 1 an si 8 luni , as risca sa il pierd?
Tatal copilului are casa si mai rau lucram in aceeasi companie.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:34, 20 Decembrie 2015
Datorita varstei minorului sansele ca domiciliul acestuia sa fie stabilit la domiciliul tatalui sunt foarte mici.Va trebui sa faceti totusi dovada in instanta ca aveti unde locui precum si venituri pt a-i asigura o crestere decenta.In concluzie sanse mari ca domiciliul minorului sa fie stabilit la domiciliul dvs iar ,,custodia'' sa fie exercitata in comun.
Daca aveti contract de inchiriere pentru casa unde veti locui cu copilul sansele sa il obtineti dvs. sunt foarte mari.
Riscul este redus sa pierdeti copilul.
Nu este decisiv faptul că un părinte are o casă în proprietate iar celălalt stă în chirie. Important este să asigure copilului condiții de locuit corespunzătoare vârstei și preocupărilor lui precum și să dovedească că poate îngriji și educa copilul.

Situația locativă este doar unul dintre criteriile luate în considerare atunci când se stabilește la care dintre părinți va locui copilul. Sunt și alte criterii ce se iau în considerare. Orice măsură cu privire la copil se ia doar în interesul superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)
Custodie minor BiscuSilviu BiscuSilviu Buna ziua. In urma unui concubinaj ce a rezultat un minor tatal vrea custodia copilului. Eu avand un salariu mai mic din care am o rata la casa lunar plus ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)