avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua. In urma unui concubinaj ce a rezultat un minor tatal vrea custodia copilului. Eu avand un salariu mai mic din care am o rata la casa lunar plus facturi si alte utilitati. Minorul are un an si 7 luni nu este alaptat la san . tatal are un salariu cu mut mai mare ca mine dar in schimb sta in chirie si ii poate oferi mai multe benefici. Eu lucrez doua zile de dimineata pana seara fiind nevoita copilul sa il las la parinti la tara iar el isi poate muta serviciul pentru schimbul 1 ca sa ii acorde timp minorului. Tatal mai are si o pensie lunara din casnicia anterioara. Mentionez ca el se bazeaza pe faptul ca nu ii pot oferi strictul necesar copilului ( lapte praf , pemparsi , timp pentru el din cauza serviciului , etc ) pentru ca nu imi raman bani dupa plata facturilor si a ratei la casa . copilul este atasat de el si tatal tine foarte mult la el de aceea vrea custodia minorului. Ce sanse are el pentru custodie sau eu sa imi ramana minorul ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BiscuSilviu , utilizator 18:42, 13 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Stabilirea domiciliului minorului se face, de regula, la mama dar exista situatii cand se alege domiciliul tatalui cand interesul superior al minorului (avand in vedere varsta acestuia) o cere.
In aceste conditii, cand se va ajunge in instanta pentru stabilirea domiciliului minorului va sfatuiesc sa va angajati avocat care sa va apere interesele.
Autoritatea parinteasca se va exercita (probabil) in comun.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Custodia va fi comuna, neexistând argumente pt una exclusivă.

In discuție va fi locuinta minorului.

Partea materiala nu este neaparat decisivă caci ambii părinți sunt obligați sa contribuie. Va fi important istoricul îngrijirii copilului si asigurarea unei stabilități psiho- emotionale si pe viitor si eu spun ca măcar pana spre 5 ani mama este cea mai in masura sa asigure aceasta stabilitate si sa raspunda mai adecvat nevoilor copilului.
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia Mybabyy Mybabyy Buna ziua . Cui ii rămâne custodia copilului dacă este minor (4 luni) dacă este si alaptat la san ? Iar mama nu are loc de munca si sta la părinți.. Iar ... (vezi toată discuția)
Divort in spania danielstoica77 danielstoica77 buna seara la toti. sora mea a fost sunat de sotul ei in privinta divortului si doreste sa se intalneasca pt a stabili un partaj pe cale amiabila. el doreste ... (vezi toată discuția)
Proces custodie, domiciliu si pensie de intretinere - concediu luna tatalui NoDramaLlama NoDramaLlama Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi referitoare la urmatorul caz: - mama si tatal (necasatoriti) copilului minor (recunoscut de tata, locuieste cu ... (vezi toată discuția)