avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua as dori sa va adresez o intrebare. Sunt angajata a unei firmei in Judetul Arad si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine cu un raspuns la problema mea,in Firma noastra pentru concediu medical nu se acorda concediu legal sa va explic mai bine situatia mea anul accesta am beneficiat de 19 zile de concediu de boala pentru care mi s-au retinut 3 zile din concediu legal as vrea sa stiu daca este legal ca pentru 7 zile de concediu medical sa nu ni se acorde o zi de concediu legal avand in vedere ca la o Luna lucrata obtinem 1,75 zile concediu legal?
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
glogo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 17 Decembrie 2015
Nu este legal asa ceva. Concediul medical nu diminueaza durata concediului de odihna.

Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
va multumesc frumos pentru raspuns!!!mai vreau sa adaug ca in contractul colectiv de munca la Art.54 est specificat urmatoarele Durata efectiva a concediului de odihna este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda PROPORTIONAL CU ACTIVITATEA PRESTATA intrun an calendaristic.Asta afecteaza legea din C. muncii Art.145?
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
glogo, utilizator
Nu afecteaza cu nimic prevederile art.145 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna inainte si dupa concediul prenaltal/postnatal pensionatul pensionatul 1. Angajata poate beneficia de concediul de odihna integral in anul in care pleaca in concediul prenatal? Exemplu: Incepe numararea celor 126 yile in 01 ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna aureliamanolache aureliamanolache buna ziua ma numesc aurelia si am o intrebare ,la care as dori un raspuns clar:in data de 09.06 .2014 voi intra in 7 luni de sarcina,cand am intrebat la ... (vezi toată discuția)
Ajustare numar zile co fechitaa fechitaa Buna ziua, Situatie: Salariata in stare de sarcina, data nasterii copilului Sept 2014. Nu exista contract colectiv aplicabil, situatia nu este ... (vezi toată discuția)