avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata MAI

Buna ziua.Sunt pensionar pe caz de boala din anul2009,am lucrat in cadrul M.A.I.,sunt nascut in anul 1968,dupa 7 clasari am fost chemat la comisia militara unde am fost pensionat gradul doi de invaliditate .Am o vechime de 25 de ani cumulata din care 15 ani M.A.I. La ce varsta pot iesi in pensie anticipata?
Cel mai recent răspuns: azzz01 , utilizator 19:36, 18 Decembrie 2015
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.

Legea 223/2015

Art. 45. -

(2) La implinirea varstei prevazute de prezenta lege pentru obtinerea pensiei militare de serviciu pentru limita de varsta, beneficiarii pensiei de invaliditate pot opta pentru pensia care ii avantajeaza.
vreau sa stiu cu adevarat varste ,din lege nu i-mi daui seama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca pensionar VALENTINCOPOSU VALENTINCOPOSU Buna. Sunt cadru militar in rezerva. Am trecut in rezerva cu drept de pensie de serviciu anticipata partiala, conform art. 18, lit. b) din Legea 223/ 2015 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind ... popavio034 popavio034 buna ziua! Am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind pensiile militare. Astfel, art. 17, alin 1, pct. b) prevede ca Au dreptul la pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata m.i leg.164/2001 ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN -decizie pensie invaliditate gr.II art.27 leg.164/2001cu revizuire 15.12.2008 -varsta 53 ani 8 luni,trecut in rezerva capitan 1998 -vechime totala 25 ani 1 ... (vezi toată discuția)