avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire concediere si actiuni ulterioare angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire concediere si actiuni ulterioare angajator

Am fost concediata ''legal" cf. art.65 CM (desfiintarea postului) motivatia ca firma nu-si permite ,economic vorbind,sa mentina un gestionar intr-un magazin cu 4 angajati,magazin care realiza peste jumatate din profitul firmei...In realitate am refuzat sa execut unele cerinte "neortodoxe" doamnei"administrator" angajata de proprietara magazinului(cu sediul in afara tarii).
Am actionat firma in instanta dar litigiul s-a incheiat dupa o sedinta de 15 minute in care nici una din parti nu am avut castig de cauza.Datorita unor evenimente din familie nu am reusit sa fac recurs la Curtea de Apel in termenul stabilit desi sincer,dupa cum a decurs prima sedinta(abia am fost lasata sa vorbesc 1-2 min)
nu stiu daca ar fi fost posibilitatea de a se stabili adevarul.
Am mentionat toate acestea pentru ca am o mare problema,am incercat sa ma angajez in alte 3 locuri din oraselul nostru (inainte de proces) dar m-am confruntat cu un refuz politicos a doua zi dupa interviu...cauza am aflat-o apoi intamplator,de la fostii mei colegi care stiau unde si de ce am fost refuzata ...de la d-na administratoare care i-a pus in garda sa nu ma angajeze! Cat de legal e ceea ce a facut,avand in vedere ca m-a denigrat?
Cel mai recent răspuns: silvia popa , utilizator 20:55, 17 Decembrie 2015
Nu este corect cum a procedat fostul dvs angajator , denigrandu-va la ceilalti angajatori.

Daca puteti dovedi acest lucru,atunci il puteti actiona in judecata.
Sincer,am un gust tare amar dupa aceasta "experienta" in instanta.A fost prima de acest gen si n-as mai repeta-o.Nu mi-am permis un avocat si poate asta a si fost cauza dar nu mi-am putut inchipui ca probele administrate (niste falsuri grosolane) pot fi admise. As mentiona doar faptul ca,datorita incasarilor pe anul trecut firma se situeaza pe locul 3 pe judet...si e doar unul din" argumentele" pentru care mi s-a desfiintat postul...
Multumesc pentru raspuns,nu cred ca persoanele respective ar recunoaste atata vreme cat sunt clienti ai firmei la care am lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire morala urmata de concediere ticnita ticnita Am o situatie mai deosebita. Am fost angajata pe durata determinata pe 3 luni, apoi cu prelungire pe inca 9 luni.CIM-ul se termina pe 29.10.2009. In acest ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare cim oneageo2001 oneageo2001 Un salariat al unei sucursale de firma a avut CIM-ul suspendat pt. cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. In aceasta perioada sucursala s-a desfiintat, ... (vezi toată discuția)
Administratorul imobilului refuza sa predea actele noului comitet EDY2015 EDY2015 Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt presedinte la o asociatie de proprietari din loc Buftea.De la alegerea noului comitet administratorul imobilului refuza ... (vezi toată discuția)