avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incetare suspendare CIM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incetare suspendare CIM

Un salariat al unei sucursale de firma a avut CIM-ul suspendat pt. cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. In aceasta perioada sucursala s-a desfiintat, tot personalul fiind preluat de o alta sucursala a aceleiasi firme, din alta localitate. La data preluarii, carnetul sau de munca nu a fost preluat de noua sucursala, ci a ramas la inspectorul de personal de la fosta sucursala.
Incetandu-i acum perioada de suspendare, cum trebuie sa procedeze noua sucursala cu carnetul sau de munca, tinand cont ca nu ar mai avea nevoie de serviciile acestui om.
Cu multumiri si stima.
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 09:27, 19 Iulie 2010
ai spus mai sus ca tot personalul a fost preluat de o alta sucursala, atunci ar fi trebuit preluata si aceasta persoana.
cum s-a ajuns la desfiintarea sucursalei? și facut preluarea personalul? ,,,in baza unei decizi a administratorului sau a asociatiilor etc.! corect? practic firma ar trebui sa ii acord un alt post in cazul in care cel pe care il ocupa nu mai este in noua grila a firmei, iar daca aceasta refuza i se poate desface cim., sau in cazul in care a avut loc o reorganizare o firmei se poate desface cim pentru motive care nu tin de pers angajatului determinata de desfiintarea locului de munca art. 65 codul munci....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la intoarcerea din concediu ingrijire copil ContSters136220 ContSters136220 Buna ziua, Lucrez la o institutie de stat cu CIM PE PERIOADA NEDETERMINATA , in momentul de fata sunt in ingrijire copil. La institutia care lucrez prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a incheia si de a desface cim al unei sucursale costi2001 costi2001 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune, foarte importanta, atat pentru mine, cat si pentru alti colegi din tara, si anume: In urma cu 1 an m-am ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea in munca dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului peechy peechy Buna seara, Lucrez la o firma care nu se afla in insolventa, dar se afla in proces de reorganizare. Am fost in concediu de crestere copil si la ... (vezi toată discuția)