buna ziua. asi vrea sa stiu si eu cum stau lucrurile cu monedele antice, daca e legal sa le detii si sa le cumperi sau sa le vinzi. mai demult erau expuse de colectionari spre vanzare la targuri, dar acum 3-4 ani au fost confiscate si de atunci mai rar sunt aduse acolo,dar am mai vazut. am si eu de mai multa vreme cateva printre multe altele, si m-am gandit sa vand 1-2. pe okazii mai sunt cateva la vanzare. nu mai zic de e-bay,unde sunt chiar multe. va multumesc mult
Depinde daca fac parte din patrimoniul national sau daca sunt considerate ca facand prte din patrimoniul national.
Practic ele fac parte din patrimoniul national daca nu sunt falsificate.
Ca sa fiti perfect informat ar trebui sa intrebati un expert in domeniu de la institutia abilitata.
Vanzarea fara drept a acestora sau detinerea fara drept constituie infractiune.
Daca gasiti intamplator o astfel de moneda trebuie predata autoritatilor.
Legea este la fel cum era pe timpul lui Ceausescu in acesta privinta.
am inteles cum stau lucrurile. foarte putini colectionari nu au macar cateva piese antice sau medievale, pe care au platit preturi destul de mari. nici nu am stiut ca si pe vremuri era legea asta, fiindca era ceva foarte obisnuit sa cumperi si sa vinzi piese de astea, pe atunci nefiind net se facea direct sau prin corespondenta. ce inseamna detinere cu drept si detinere fara drept?
multumesc mult pt raspuns. eu mai bine decat aici nu stiu unde m-asi putea informa. dar daca statul e proprietar pe monezile antce si medievale atunci nu mai e proprietar cel ce le detine, e bine de stiut asta. multumesc inca o data. numai bine