avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Petitie versus plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Petitie versus plangere penala

Va rog ,
1. O persoana FIZICA face o plingere penala impotriva unei persoane juridice invocind fapte pe care le considera de natura penala , pe care persoana juridica , prin administrator , le-ar fi savirsit . PLINGEREA este facuta la POLITIE.
2. Administratorul , este audiat de POLITIE ( convocat telefonic ) , i se prezinta PLINGEREA PENALA ( acesta era si numele documentului scris de catre ,denuntator , care avea numar de inregistrare la POLITIE ) . Administratorul , prezinta probe in favoarea sa si denunta actiunea ,ca fiind neadevarata bazata pe acte false si fapte neadevarate , cu clara intentie rauvoitoare .
3.Trec mai bine de trei luni si pentru ca denuntatul nu primeste nici un raspuns , comunica telefonic cu politistul de caz si primeste un raspuns telefonic ( si ulterior , la solicitare si in scris ) ca :
a. Plingerea penala nu a fost inregistrata ca si " plingere penala " ,ci a fost inregistrata ca si " PETITIE "
b. Aceasta " PETITIE " a fost clasata ( fara alte precizari ).

Va rog , sa-mi comunicati :
1. Daca POLITIA a procedat procedural corect in sensul schimbarii PLINGERII din " PLINGERE PENALA in " PETITIE " ?
2. Daca " PETITIA " a fost clasata ( inseamna ca nu s-au retinut fapte de natura penala ) cum poate PERSOANA JURIDICA prin administrator sa denunte actele calomnioase scrise in acea " PLINGERE PENALA - PETITIE " cu atit mai mult cu cit , aceasta actiune a fost promovata de un functionar public , fara stiinta angajatorului sau , functionar public care nu are competente de acest fel scrise in fisa postului , folosind insemnele institutiei ( nr inregistrare , stampila , in orele de program , fara delegatie etc. )si care prin aceasta actiune a pus in discutie un drept legitim al persoanei juridice si anume DREPTUL DE PROPRIETATE .

Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 11:28, 22 Decembrie 2015
Inscrisul adresat politiei a fost motivat in fapt si in drept ?
inscrisul adresat politiei a fost motivat numai in FAPT .
Conform dispozitii NCP,pentru ca inscrisurile adresate autoritatilor sa fie apreciate drept plangeri penale ,este obligatoriu sa fie respectate anumite cerinte de forma si fond
De regula ,plangerile penale se redacteaza de persoane specializate,care stapanesc procedura
In cazul in care reclamantul din vari motive nu intelege sa se adreseze unei persoane specializate pentru discutare si analiza speta,pentru redactare plangeri si alte inscrisuri,exista pe site "n" modele plangere penala care pot fi personalizate
Daca inscrisul adresat de dv la autoritati nu intrunea toate elementele si continutul pentru a fi apreciat drept plangere penala,este temeinic si legal ca acesta sa fi fost inregistrat drept petitie
Daca va aflati in termenul legal prevazut,puteti formula plangere penala respectand prevederile in vigoare
Va rog , sa precizati daca aceasta " reincadrare " ( din plingere penala in petitie ) poate fi contestata si daca da , la cine si in ce termen de la comunicarea solutiei ( in cazul de fata comunicarea solutiei ,date "reincadrarii " , a fost facuta de POLITIE ).

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Proces daune morale fara martori fldan fldan Speta: X (un mare procesoman) depune impotriva lui Y plangeri repetate si mincionase la Politie, primarie, etc. Aceste plangeri contin cuvinte jignitoare la ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic catta1 catta1 Buna ziua,am o intrebare-mama mea a cumparat de la sora ei ,cu o chitanta sub semnatura privata,drepturiile ei conform unui testament +dreptul ei asupra cotei ... (vezi toată discuția)