avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cont bancar pentru profesie liberala- medic
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cont bancar pentru profesie liberala- medic

Caz concret:
mi-am deschis cont la banca pe persoana fizica.
Eu prestez servicii medicale pentru care emit factura.
Celui care ii emit factura (este vorba despre un spital privat), poate sa-mi virezi banii din contul lor de persoana juridica in contul meu de persoana fizica?
Ei mi-au spus ca acest lucru nu este posibil intrucat banca blocheaza aceasta tranzactie pentru ca nu este posibil ca o persoana juridica sa vireze bani unei persoane fizice.

Care este adevarul?
Cel mai recent răspuns: dragoscosmin23 , utilizator 14:48, 18 Decembrie 2015
N-am mai auzit o asemenea enormitate. Banii se virează în cont.
ok. am lamurit problema imi vireaza banii in cont.

ce au incercat acum sa-mi spuna e faptul ca eu le ofer servicii pe care le facturez, si ei imi vireaza banii in contul meu personal si nu in contul unui PFA.

Eu le-am explicat ca este vorba despre un cont personal pe care l-am deschis la o banca si pe care il folosesc EXCLUSIV in relatia cu ei. Nimeni nu va mai vira bani in acel cont in afara de ei.
Este acest lucru o ilegalitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

deschidere cont bancar pentru profesie liberala dragoscosmin23 dragoscosmin23 Buna ziua. Sint medic si am obtinut de la Administratia Financiara certificatul de inregistrare fiscala sub forma: Nume Prenume- Medic CNP: ... (vezi toată discuția)
Pfa - clientii persoane fizice pot plati direct in contul bancar? xeni1983 xeni1983 Buna ziua, Detin un PFA cu obiectul de activitate servicii fotografice. Pentru clientii persoane fizice pot incheia contract si emite factura iar plata sa se ... (vezi toată discuția)
Intocmire facturi ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, In situatia in care un client al unei persoane juridice a achitat prin depunere numerar in contul PJ, dar la banca a mers altcineva, factura se ... (vezi toată discuția)