Buna ziua!
As vrea sa stiu daca este legal sa solicit in instanta partea de 3/8 care mi se cuvine din succesiunea dupa mama, care a decedat in 2003 , atunci facandu-se succesiunea la notar respectiv tatal meu 5/8 si eu 3/8. Intreb asta in conditiile in care este vorba de o locuinta, unde tatal meu locuieste si asta ar presupune vanzarea ei inainte de decesul lui.
Multumesc
Da este legal.
De fapt ceea ce va trebui sa solicitati instantei este iesirea din indiviziune si stabilirea loturilor ce revin fiecaruia dintre mostenitori conform cotelor stabilite prin certificatul de mostenitor.
In conditiile in care bunurile respective nu sunt comod partajabile in natura, urmeaza sa se atribuie in natura uneia dintre parti, aceasta fiind obligata la randul ei la plata unei sulte corespunzatoare catre celalalta parte.
Succesiune
ivm
La intai aprilie 2008, a decedat tatal meu. Pentru stabilirea cotelor succesorale, s-a incredintat dosarul de catre primarie, unui birou notarial din ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa
ilixandr
Buna ziua,
Bunica din partea tatalui meu a decedat in 2002 (acum 12 ani), iar de atunci nimeni nu a revendicat casa in care a locuit si terenul aferent. ... (vezi toată discuția)