avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot obtine bani pe partea mea de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot obtine bani pe partea mea de mostenire

In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea,am primit certificatul de mostenitor dar contravaloarea in bani a partii din mostenire nu.
Precizez ca vaduva tatalui meu nu este si mama mea(parintii mei au fost divortati) si ea locuieste impreuna cu un nepot de-al ei in apartamentul din care am si eu parte .Nu vrea sa vindem.Pot sa deschid proces avand doar certificatul de mostenitor sau mai am nevoie si de titlu de proprietate sau altceva?Stiti cam cat ar costa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:28, 8 August 2009
Puteti sa deschideti actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune ! Instanta va aprecia daca apartamentul este partajabil sau nu si in functie de acest considerent va dispune partajarea apartamentului si individualizarea partii din apartament care vi se cuvine in urma succesiunii sau atribuierea apartamentului uneia dintre parti cu drept de sulta pentru cealalta parte( plata unei despagubiri conform valorii stabilite de expertul tehnic care va fi desemnat de instanta pentru partajarea apartamentului si evaluarea acestuia)
SUCCES!
Costurile nu sunt mari....B-)depind de avocatul care va reprezinta!
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Daca mama vitrega nu vrea sa va dea partea dumneavostra ( suma stabilita), solicitati iesirea din indiviziune pe calea instantei de judecata. Alta modalitate nu aveti.
Mihai v-a prezentat cum sa procedati.
Da, fara un proces nu veti rezolva aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Solicitare parte succesiune utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa solicit in instanta partea de 3/8 care mi se cuvine din succesiunea dupa mama, care a decedat in 2003 , atunci ... (vezi toată discuția)