avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Trebuie sa ma inregistrez in ROI? Sunt PFA, neplatitor ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Trebuie sa ma inregistrez in ROI? Sunt PFA, neplatitor de TVA

Sunt PFA cu norma de venit si prestez servicii informatice, ceea ce inseamna ca locul prestarii este la beneficiar/client. Sunt neplatitor de TVA pentru ca nu am depasit plafonul. Clientii mei sunt din UE (in afara de Romania) si din afara UE.

1) As dori sa stiu daca trebuie sa ma inscriu in ROI? Eu asa am stiut ca trebuie sa ma inregsitrez in ROI doar daca sunt platitor de TVA.

2) PFAul este activ de 5 ani. Ce sa fac daca ar fi trebuit sa ma inregstrez in ROI de la inceput? :(

3) Ce acte in plus trebuie depuse anual la finante daca sunt inregsitrat in ROI?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 14:34, 26 Februarie 2016
1. da, daca facturezi catre client din UE platitor de tva
2. Da, de la prima factura catre client platitor de tva din UE
3. 390 lunar cand ai tranzactii ( vanzare catre ue sau cumparare din ue)
301 daca cumperi din UE de la platitori
completare 4:
sanctiune neinregistrare in ROI 1.000-5.000 lei; nu exista alte riscuri (plata tva, etc)
sanctiune nedepunere 390 : 1.000-5.000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva? inregistrare roi? gistra gistra 1) Am o firma platitoare de TVA si prestez servicii IT la o firma neplatitoare de TVA din UK. In acest caz facturez cu TVA 0, TVA 24% sau fara TVA? 2) Am un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)