avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debite fost proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debite fost proprietar

Buna ziua!
Am cumpart un apartament intr-un bloc cu datorii la radet, perpetuate pe mai multi ani, chiar si dupa debransare.
Fostul proprietar a luat de la administratia veche, pe cand nu era Asociatie de proprietari, adeverinta ca nu mai are debite.
Acum mie mi se pune la plata/in carca debite de 35 lei/luna pentru recuperarea unor cheltuilei cu avocatii, pierderi rezultate din procesul cu Radetul, poe cand eu nu eram proprietar de apartament.
Sunt eu obligat sa platesc aceste debite/recuperari de bani?
Cand actualul admistrator a luat asociatia la conducere, a facut o dare de seama dar nui s-a facut si o expertiza contabila. El in virtutea faptului ca are de recuperat niste bani pune la toti cei care sunt actualmente in asociatie.
Unii chiar nu nu au avut probleme cu radetul din cei care erau la acel moment propritari.

Intrebare:
Eu care am venit in noua asociatie SUNT OBLIGAT sa platesc pt ceva ce nu am facut/nu am participat/mai ales ca de cand am venit/acum Radetul nu mai este in bloc la nimeni, sunt cu centrala inca de la inceput?








Cel mai recent răspuns: conjoint , utilizator 10:41, 24 Decembrie 2015
cosmin910 a scris:


1-Cine avea datorii asociatia de locatari sau proprietarul vanzator ?
2-Daca hotararea judecatoreasca care obliga asociatia de proprietari la plata cheltuieli de judecata este ulterioara achizitionarii imobilului,va revine obligatia sa achitati c/v cota parte
3-Daca asociatia de proprietari a fost obligata prin hotarare judecatoreasca sa achite cheltuieli de judecata,nu are relevanta daca dv aveti sau nu cntrala proprie

Proprietatea trece si cu bune si cu rele (active si pasive).
Astea seamana a fi vicii ascunse: daca suma e rezonabila e bine sa fiti solidar ca sunteti o asociere acolo.

Fireste, daca suma este foarte mare va indreptati asupra fostului proprietar.
0. Atunci nu era Asociatia de proprietari infiintata. Abia de 1 luna este infiintata. Lapreluarea Asociatiei de catre un nou admistrator nu s-a facut audit/verificare financiara, doar o dare de seama de catre noul admistrator.
1, Datori au avut doar cateva apartamente exclusiv proprietarul -vanzator. Fostul proprietar, cand a vandut, a primit adeverinta de la presedinte/admistrator ca nu are debite si apoi de la circa financiara.
2. Hortararea judecatoreasca este data inainte de a ma muta aici, at cand nu era inca asociatia constituita, se functiona pe vehea structura.
3, Nu am vrut sa intaresc ca apartamentul nu era legat la RAdet, deci nu a trebuit sa ma debransezeu. era gata debransat de mult timp.
Multumesc!

Sunt sau nu obligat sa platesc acesti bani, indiferent de suma? Deja platesc alte reparatii.
Multumesc!
Spuneti ca
2. Hortararea judecatoreasca este data inainte de a ma muta aici, at cand nu era inca asociatia constituita, se functiona pe vehea structura.

Asta inseamna ca vechiul proprieatr stia de aceasta hotarare. Daca ati stiut si dumneavoastra de aceasta hptarare judecatoreasca atunci cand ati cumparat, inseamna ca puteati sa va intelegeti cu fostul proprietar, sa cumparati apartramentul cu o suma mai mica si sa achitati dumneavoastra sumele stabilite prin hotararea judecatoreasca.
Daca vechiul proprietar nu v-a informat, nu v-a spus, nu..., poate ca v-a inselat si ati aflat dupa ce ati cumparat. Conform legislatiei puteti solicita rezilirea contractului de vanzare cumparare deoarece ati fost inselat sau mintit de vanzator.
Nu a spus, nici admistratorul nu a spus. Ei in bloc se cearta si acum ca de ce sa platesca toti cand ei sau debrasat fara sa aibadatori la Radet.
Ei neavnad bani de penalitati au luat banii de la repratii, fondul de rulment si iau mancat pt a mai plati la Radet.
Deci nu numai eu nu accept plata aasta, cel dinaine nu a platit ca a considerat ca nu e treaba lui si primit adeverinta pt circa financiara, asoictia trebuie sa recupereze acesti bani sii baga pe toti la plata.
Legal intreb, este normal sa platim toti si eu inclusiv?

Alte discuții în legătură

De la cine recupereaza asociatia restantele nedeclarate ale fostului proprietar Andreadina Andreadina Buna seara, In urma cu cativa ani am cumparat un apartament ce nu figura cu restante la asociatia de proprietari, in acest sens a fost eliberata si ... (vezi toată discuția)
Restante radet VasilicaR VasilicaR Buna ziua, Am urmatoarea problema: Am cumparat de curand (3 luni) un apartament.Asociatia de Proprietari a eliberat acea adeverinta prin care se certifica ... (vezi toată discuția)
Fond esalonare radet Joyjoy Joyjoy Buna seara, M.am mutat de o luna, intr.un bloc care are esalonare datorii catre radet. La afisarea listei de intretinere, am pe lista lunii curente si la ... (vezi toată discuția)