avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intrebare cu privire la folosirea datelor personale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intrebare cu privire la folosirea datelor personale neavand acordul

Buna seara, am si eu o problema si nu stiu cum sa procedez; am avut doua abonamente pe numele meu la Telekom si unul din ele l-am portat in alta retea luna trecuta, stiind ca amandoua abonamentele expirasera inca din 2014. Acum 3 zile mi-a venit factura si am de platit o taxa de reziliere abonament de 195,00lei. Am fost la sediul Telekom joi si am aflat cu stupoare ca in baza lor de date apare ca am prelungit amandoua abonamentele (personal in magazin) exact inainte sa expire si ca am avut si o subventie la telefon, adica am cumparat si un telefon( nu le aparea ce tip de tel) ! Am facut o reclamatie si am cerut sa mi se trimita pe email copiile dupa contractele noi care au fost prelungite( asa cum sustin ei). Inca nu am primit nimic pe email!
Eu am ultimele contracte si amandoua expira in 2014! Nu am reinoit nici unul nici telefonic si nici in magazin , asa cum sustin cei de la Telekom!
Ce ar trebui sa fac mai departe?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:42, 20 Decembrie 2015
Contractele cred ca s-au prelungit automat! Nu trebuie neaparat sa va prezentati pentru prelungire ci trebuie sa va prezentati pentru reziliere cu aprox. o luna inainte de expirare!
In legatura cu telefonul cumparat e posibil sa fi folosit cineva de datele dumneavoastra ceea ce reprezinta un fals si uz de fals si complicitate din partea Telecom! Consultati un avocat pentru sa va reprezinte in proces!
Daca nu ati semnat o prelungire poate sa fie o eroare din partea lor.

Mai depinde insa si cum este redactat contractul cu ei deoarece ei au zis ca rezulta o prelungire si nu ca ati semnat ceva cu ei.

Adica sunt lucruri diferite dar cu aceleasi efecte juridice...daca intelegeti ce va zic...
Nu este exclusa nici varianta ca functionarul, din exces de zel (ca sa isi faca norma de innoiri abonamente - au presiune in acest sens) sau din lacomie prosteasca (sa intre in posesia telefonului cu pret subventionat), sa fi semnat in locul clientului pentru reinnoirea abonamentului. Se practica asemenea acte/fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire (penalitate) denuntare unilaterala contract digi rds telefonie in urma portarii in alta retea Stoicadan85@gmail.com Stoicadan85@gmail.com Am incheiat un contract la digi telefonie mobila in anul 2014 pe o perioada de 24 luni in 06.05.2017 am dorit alt abonament la ei tot in valoare de 5 euro si ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma telecom dahlia dahlia Buna ziua! Am o intrebare legata de cum as putea rezilia un contract telecom de abonament mobil facut de mama mea. A primit un apel de la firma de telecom in ... (vezi toată discuția)
Taxa reziliere contact telefonie Marusdan Marusdan Acum 4 luni am portat numarul de telefon la Orange. Saptamana aceasta am primit mesaj de la cei de la Kruk ca datorez celor de la Telekom suma 120 ron ... (vezi toată discuția)