avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procura din afara Romaniei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procura din afara Romaniei

Buna seara! Am urmatoarea situatie: stau impreuna cu mama intr-un apartament; mama este proprietarul apartamentului, insa este plecata in italia, iar eu am nevoie sa fac sediul unei firme. care este procedura? Trebuie sa imi trimita o procura, iar eu sa o traduc si sa o legalizez in Romania?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri!
Alexandra
Cel mai recent răspuns: ContSters79137 , utilizator 14:21, 29 Iulie 2009
Mama dumneavoastra poate sa dea procura la consulatul sau ambasada romana din aceea tara. Si astfel, nu mai trebuie tradusa.
Sau o da la un notar din aceea tara si o traduceti si legalizati in Romania.
Mama dvs trebuie sa va dea o procura dar poate face acest lucru la consulat , lucru care va va scuti de traduceri legalizate!
B-)
Sau mama d-v poate semna un contract de comodat pentru locuinta aceea .....;)
cu siguranta ca un contract de comodat, semnat chiar si prin fax, este cea mai ieftina si mai simpla modalitate de rezolvare a problemei.
si nici nu va mai plimbati pe la ambasata, consulat sau notariat.
Totusi, contractul de comodat trebuie depus in original....si nu cel primit prin fax.

Alte discuții în legătură

Procura copil minor Allexya07 Allexya07 Sotul meu a plecat in germania la si cum dorim si noi sa mergem pentru a ramane pe termen nelimitat,el va merge sa faca procura sau declaratia,cum se zice ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament roby2019 roby2019 Fratele meu este in Germania de ceva timp impreuna cu sotia si doreste sa cumpere un apartament in Romania.Problema e ca la consulat e distanta mare si vrea sa ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)