avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documente nerespectate de catre manager
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documente nerespectate de catre manager

Buna ziua,

La locul de munca ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Impreuna cu managerul am semnat un plan de dezvoltare profesionala ce specifica, printre altele, ca peste X luni sa trec pe o alta pozitie in cadrul departamentului. Termenul de X luni a trecut de mult, fara sa trec pe pozitia respectiva. Intre timp am semnat alt plan de dezvoltare (asa se obisnuieste in corporatiile de genul acesta) pentru anul urmator, aproape identic ca si obiective.
Ce pot face din punct de vedere juridic in acest caz? Imi voi da demisia bineinteles, dar nu vreau ca eu sa fiu singurul pagubit.

Multumesc,
Marian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 19 Decembrie 2015
Exista prevazut in acel document semnat cu angajator si clauze cu privire la ce se intampla in caz de nerespecare?
Nu.
Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul. (art.253 alin.1 C.mun.).

In acest sens, daca dvs va indepliniti obigatiile asumate in acel act , atunci se poate angaja raspunderea juridica a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediul de odihna draftacristi draftacristi Bună ziua. Urmaresc cu mult interes subiecte diverse pe forumul d-vs. ( subiecte diverse, unde sunt relatate diverse subiecte şi probleme ) şi vă multumesc ... (vezi toată discuția)
Daune morale- conditii aroxana22 aroxana22 Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot solicita in instanta daune morale fostului angajator. Mentionez ca am castigat procesul cu ei. Acum doresc sa ii ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca timpuriu timpuriu in cazul in care angajatorul refuza sa respecte reglementarile n ce privesc , repauzul saptamanal, orele suplimentare si munca in tura de noapte se poate ... (vezi toată discuția)