avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ai dreptul la indemnizatie crestere copil cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ai dreptul la indemnizatie crestere copil cu fractiune de luna de 3 zile in perioada asimilata indemnizatie de crestere copil?

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie dificila si nu stiu daca am dreptul la indemnizatie de crestere copil pentru cel de-al doilea copil in cazul in care in 4 iulie 2015 se incheie indemnizatia de crestere a primului copil iar eu incep lucrul pe 4 august 2015.
Se poate considera ca in luna iulie am fractiune de 3 zile fiind in perioada asimilata de indemnizatie crestere copil, iar in luna august este fractiune de luna cu lipsa de 1 zi lucratoare? Avand in vedere ca In legea 111/2010 actualzata scrie:
ARTICOLUL 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).

Articolul 2 alin (5) litera g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;

12 luni anterioare nasterii copilului trebuie sa ai venituri impozitate sau sa fii in perioade asimilate, in cazul meu indemnizatie crestere copil.

Copilul s-a nascut in 28 noiembrie 2015.
12 luni anterioare:

-Decembrie 2014- indemnizatie primul copil
-Ianuarie 2015- indemnizatie primul copil
-Februarie 2015 - indemnizatie primul copil
-Martie 2015- indemnizatie primul copil
-Aprilie 2015- indemnizatie primul copil
-Mai 2015- indemnizatie primul copil
-Iunie 2015- indemnizatie primul copil
-Iulie 2015- 3 zile indemnizatie crestere copil(exceptie fractiune de luna)
-August 2015- fractiune 20 zile lucratoare lucrate (venit impozitat)
-Septembrie-2015- toata luna lucrata(venit impozitat) conventie civila
-Octombrie 2015- - toata luna lucrata(venit impozitat) conventie civila
-Noiembrie 2015 - - toata luna lucrata(venit impozitat) ci intrerupere pe 28 cand se naste cel de-al doilea copil
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
IlinaParvu, utilizator
Cel mai recent răspuns: IlinaParvu , utilizator 09:11, 20 Decembrie 2015
In speta, aveti dreptul sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC, intrucat situatia descrisa de dvs intra sub incidenta preverilor art.4 din OUG 111/2010.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspuns. Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu crestere copil? rosoiu roxana rosoiu roxana Buna ziua! Cum pot sa beneficiez de indemnizatie dc sunt angajata din 7.10.2016 si am avut in 2015 somaj (ianuarie -8.09.2015.)si ar trebui sa nasc in 17. 07. ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil nika_ralu nika_ralu Sunt angajata din data de 1 august 2014 cu contract de munca,am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc in jurul datei de 17 iulie 2015,calculand nu sunt 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal styco styco Sotia mea pe 15 iulie 2017 a schimbat angajatorul. Intre vechiul loc de munca si actualul a existat dintr-o eroare o diferenta de 3 zile in care nu este ... (vezi toată discuția)