avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Judecator sindic
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Judecator sindic

Am o datorie către asociația de proprietari, asociația a încheiat un contract de cesiune de creanță cu o firmă care este în faliment (ce până în 2010 a livrat căldură și apă caldă), în contul datoriei pe care asociația de proprietari o are către această firmă. Eu am CT din 2002 deci din acel an am încheiat orice legătură cu această firmă achitându-mi toate facturile. Pe tabelele cu cheltuieli de la asociație nu am mai figurat cu nici o plată către această firmă. E legal ca asociația să mă cedeze cu datoria unei firme cu care eu nu am nici un fel de legătură în locul celor care nu și-au plătit consumurile de căldură și apă caldă? Judecătorul sindic poate judeca un asemenea proces între mine și lichidatorul firmei, fond și apel?
Cel mai recent răspuns: lovirel , utilizator 23:50, 20 Decembrie 2015
Cesiunea de creanta este permisa.
Daca s-a respectat legea este legal.
Cesiunea de creanța este permisa.
Dacă s-a respectat legea este legal.

Conform Legii 230/2007: "Art.28 (1)Asociația de proprietari poate intermedia servicii între furnizori și proprietarii consumatori, în special cu privire la serviciile publice de utilități, pe baza unor contracte de prestări de servicii sau de furnizare cu caracter individual. Pentru contractele de furnizare cu caracter individual, drepturile și obligațiile cu privire la serviciul furnizat aparțin, pe de o parte, furnizorului și de cealaltă parte, proprietarului. (2)Pentru recuperarea debitelor cu privire la serviciile publice de utilități, furnizorul serviciului va acționa împotriva proprietarilor restanțieri. (3)Serviciul de intermediere din partea asociației de proprietari consta în: repartizarea facturilor către proprietari prin lista de plata lunara, încasarea și plata sumelor reprezentând contravaloarea consumului facturat, înștiințarea furnizorului cu privire la debitori." De asemenea Legea 230/2007 stipulează foarte clar că asociația de proprietari se constituie pentru administrarea părților comune, pe părțile comune nu mai avem nici un fel de încălzire, pentru apartamente asociația nu poate încheia contracte fără acordul proprietarilor și nu poate fi datoare, conform articolului 28 din lege asociația doar înscrie cheltuielile în tabel și adună banii, răii platnici sunt trecuți pe un tabel care se înmânează firmei iar aceasta face recuperările de creanțe, întrebarea care o pun este de unde are asociația datorii către firma care a livrat agent termic acum 5 ani, în 5 ani asociația ar fi trebuit să lichideze aceste datorii, practic ea nu poate fi datoare în locul consumatorilor propriu-zişi. E legal ca asociația să cedeze datoria mea doar pentru a nu mă da ea în judecată având în vedere că președintele prin unele acțiuni ale sale mi-a produs niște daune?

Daca cesiunea de creanta este permisa inseamna ca se poate.
Judecătorul sindic poate judeca un asemenea proces între mine și lichidatorul firmei, fond și apel?
Despre o asociaţie de proprietari de peste 600 de apartamente ce părere aveţi, este legal constituită? De faptul că lichidatorul are apartament în asociaţie cum vi se pare? Dar de faptul că asociaţia nu are nici o datorie către societatea în faliment, contractele de cesiune de creanţă de fapt sunt doar un motiv pentru ca proprietarii care nu au posibilităţi pentru a plăti dările impuse de asociaţie în final ajung să fie evacuaţi silit din apartamentele lor de un sistem mafiot care la 5 ani de la falimentul societăţii de termoficare scot pe bandă rulantă contracte de cesiune de creanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu dalkia claudia_pana claudia_pana Buna dimineata, Ma numesc Pana Claudia, locuiesc in Ploiesti si m-am lovit de urmatoarea problema: Anul trecut (2009), in luna august ni s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati cgugoasa cgugoasa O firma care livreaza agent termic si apa calda catre asociatiile de proprietari din oras intra in faliment incepand cu 31.03.2015, faliment declarat legal si ... (vezi toată discuția)
Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)