avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalitati

O firma care livreaza agent termic si apa calda catre asociatiile de proprietari din oras intra in faliment incepand cu 31.03.2015, faliment declarat legal si comunicat tuturor asociatiilor de prorietari, data cand sisteaza livrarile si inceteaza toate contractele de colaborare.
In aceasta perioada pana in prezent, asociatiile datoare achita datoriile prin firma ce administreaza falimentul.
Dupa aceasta data firma falimentara inca mai calculeaza penalitati de intarziere si emite facturi fiscale. Este corect si legal???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:57, 9 Decembrie 2015
Firma intra in faliment incepand cu 31.03.2015,sisteaza livrarile si inceteaza contractele de colaborare
Daca firma este in faliment,a incetat contractele de colaborare cu asociatiile de proprietari , in ce context continua activitatea sa emita facturi fiscale si calculeaza penalitati ?
Dupa intrarea in faliment,firma nu mai are dreptul sa presteze activitati,nu mai are dreptul sa emita facturi
Nu este chiar asa.
Practic furnizorul dvs. este in faza aceasta de asa-zis faliment, insa firma care se ocupa de aceasta procedura este datoare sa recupereze cat mai mult. Ei, aceste debite neachitate, continuua sa produca penalitati.
Noi (asociatia) am fost intr-o asemenea situatie, am fost actionati in instanta, insa ne-am aparat f. bine si am scapat basma curata, insa altii au patito. Nu stiu cum au sa se descurce. deci nu va bazati pe faptul ca acel furnizor nu mai are dreptul sa calculeze penalizari. oricum, aici ar trebui sa vina cineva priceput in astfel de spete, sa ne arate ce si cum.
Nimeni nu contesta existenta debitului asociatiei de proprietari fata de furnizorul de agent termic
Daca furnizorul de agent termic a intrat in faliment,intreaga activitate a firmei este suspendata
Firma aflandu-se in procedura speciala ,documentele acesteia sunt preluate de catre autoritatea in drept care are competenta sa actualizeze sumele de recuperat de catre furnizorul de utilitati
Potrivit art. 45 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile ulterioare, dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii toate actele si corespondenta emise de debitor, administratorul judiciar sau lichidator vor cuprinde, in mod obligatoriu si cu caractere vizibile, in limbile romana, engleza si franceza, mentiunea in insolventa, in insolvency, en procedure collective.
Firmele intrate in procedura de de insolventa nu mai pot recupera debitele pe caile obisnuite ale executarii silite.
Art. 36 din Legea nr. 85/2006 a insolvenţei prevede
“De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.”

Creditorul=furnizor de utilitati intrat in insolventa, in vederea recuperarii sumelor datorate, participa la o actiune de valorificare a fondurilor financiare/bunurilor debitoarei=asociatiile de proprietari ,iar actiunea este efectuata de administratorul judiciar sub controlul judecatorului sindic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati uzina furnizare agent termic aflata in insolventa mircea77mihai mircea77mihai Buna seara, vă rog să mă lămuriți dacă uzina furnizoare de agent termic aflata in insolvență din anul 2016 mai poate calcula penalități la ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme lilicrin lilicrin O firma care pelucreaza, distribuie si comercializeaza mezeluri a vandut cu factura si chitanta produse din carne in luna 07 2009 inclusiv insa firma se afla ... (vezi toată discuția)