avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Penalitati uzina furnizare agent termic aflata in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Penalitati uzina furnizare agent termic aflata in insolventa

Buna seara, vă rog să mă lămuriți dacă uzina furnizoare de agent termic aflata in insolvență din anul 2016 mai poate calcula penalități la facturile emise înaintea intrării în insolvență, precum și la facturile emise după intrarea în insolvență.
Nu am găsit un text de lege în care să fie prevăzut acest lucru.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:41, 11 Mai 2017
Chiar daca ar fi in procedura falimentului firma are obligatia sa isi recupereze banii de la clienti inclusiv cu penalitati cu tot.
Nu numai ca poate calcula la facturile emise anterioare intrarii in insolventa ci si la cele emise in timpul insolventei.
In perioada insolventei o firma nu este restrictionata de nicio lege sa isi recupereze creditele.
Conform legii 85/2006 art.41 o societate aflata in insolventa nu mai plateste penalitati, dobanzi, etc,atunci de ce ar mai percepe penalitati de la consumatori?
Conform logicii dvs consumatorii nu ar mai trebui sa isi achite nici restantele.
Daca o persoana imprumuta pe cineva cu bani si da coltzul se presupune ca cel imprumutat nu trebuie sa mai restituie imprumutul , dobanzile si penalitatile?
Nu am spus sa nu se plătească debitul, este normal sa iti plătești debitul(datoria), dar dacă societatea nu plătește penalități de ce mai calculează penalități la factură?
Pentru ca asa prevede contractul dintre furnizor si client.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati cgugoasa cgugoasa O firma care livreaza agent termic si apa calda catre asociatiile de proprietari din oras intra in faliment incepand cu 31.03.2015, faliment declarat legal si ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru un bun furat? florindbro florindbro Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident ... (vezi toată discuția)
Cum se poate recupera un debit de la o firma pe care nu pot sa o execut silit razvan79vl razvan79vl Buna ziua! Aduc acest subiect in discutie intrucat este destul de complex si nu reusesc sa il rezolv. Concret in anul 2007 am obtinut o Sentinta prin care il ... (vezi toată discuția)