avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vatamare corporala din culpa

Buna ziua, in urma cu 7 luni am suferit un accident. O masina a pierdut controlul volanului si a intrat pe spatiu verde unde m-am aflat eu cu un grup de prieteni. In urma acestui accident am suferit: politraumatizm prin accident rutier, fractura metaepifizara proximala ambe oase gamba stanga cominutiva, cu deplasare prin strivire, fractura 1/3 medie clavicula dreapta, fractura cominutiva mandibula, plagi multiple torace anterior, plaga mentoniera. plaga buza inferioara, plaga cot stang, plaga palmara stanga T.C.C acut. Am fost sa imi scot certificat medico-legal mi s-a dat 100 zile . In urma acestor fracturi eu am fost mobilizat la pat aproximativ 3 luni, in acest timp nimeni nu a venit sa-mi i-a nici o declaratie, am depus eu o plangere la Parchet. Dupa un timp am fost chemat la Politie sa mi se ia o declaratie, am intrebat pe cei de la Politie unde se afla faptasul, nu au putut sa-mi de-a nici un raspuns unfland din umeri, din surse propi am aflat ca faptasul a parasit tara dupa acest accident. M-am gandit sa iau legatura cu un Avocat, el me-a spus ca nu poate sa intervina pana nu se incheie dosarul cu pricina. Intrebarea mea ar fi, este normal ca nimeni nu a luat legatura cu mine in acest timp? sau ca faptasul a avut dreptul de a parasi tara dupa o fapta penala ce a comiso?
Depuneti o cerere la parchet in care solicitati stadiul dosarului penal deschis in cauza.
Pentru urgentarea se plătește separat avocatul.Aceasta este problema de fapt.
Avocatul nu se ocupa alfel de urgentarea din cate cunosc eu.
Totuși măcar o cerere putea depune dacă este angajat pentru urmărirea penala.

Dacă ați vorbit cu avocatul doar pentru faza de judecata nu se ocupa de urmărirea penala.
Multi avocati se feresc de urgentarea deoarece e destul de multa bătaie de cap...daca chiar își propun sa o obțină. ..

Aveți dreptul de a depune și personal cererea la politie.
În general nu ia nimeni legătură cu partea vatamata în astfel de cazuri.

Veți primi însă daune după judecata.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa va constituiti parte civila in procesul penal si sa solicitati daune materiale si morale.
Daca in urma procesului o sa fie gasit vinovat autorul accidentului, despagubirile o sa le plateasca in final societatea de asigurari.
Faptul ca este suspect/inculpat nu il impiedica sa se deplaseseze unde doreste, atata timp cat impotriva lui nu este dispusa o masura preventiva care sa ii limiteze drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier- despagubire rca deiulina deiulina Buna seara, In anul 2009 parintii mei au fost implicati intr-un grav accident rutier : un cetatean cu 2 la mie alcoolemie a intrat pe contrasens frontal ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale Allexandru Allexandru Pe data de 3 nov.a.c.am fost implicat intr-un accident rutier ai exact am fost lovit cand ma aflam langa masina mea.Cel care m-a lovit avea o alcolemie de 0,73 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier... kino kino Buna ziua as avea si eu o intrebare,dar inainte de a va adresa intrebarea trebuie sa va explic situatia prin care trec. Am avut un accident rutier in care eu ... (vezi toată discuția)