avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce calitate am in dosarul penal daca s-a dispus ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce calitate am in dosarul penal daca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala?

Am primit ordonanta de renuntare la urmarirea penala care este intemeiata in drept pe art. 318 (1)(2) raportat la art. 314 b) din CPP

Ce calitate am acum in dosar?
Cel mai recent răspuns: mocicos , utilizator 10:57, 21 August 2018
conform carei legi am calitatea de suspect daca nu sunt urmarit penal? Sistemul judiciar functioneaza pe baza de legi precum stiti... suspectul e o persoana urmarita penal. Fiindca nu sunt o persoana urmarita penal nu pot avea calitate de parte in procesul penal...

procurorul degeaba a mintit ca am savarsit infractiunea pentru ca asta nu ma face condamnat... s-ar putea sa-l faca pe procuror :)

Pardon... suspectul nu este parte in procesul penal macar...
Art. 32 - Partile
(1) Partile sunt subiectii procesuali care exercita sau impotriva carora se exercita o actiune judiciara.
(2) Partile din procesul penal sunt inculpatul, partea civila si partea responsabila civilmente.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
eusaisapte, utilizator
Conform legii calitatea de suspect in dosarul penal se dobandeste astfel:

Art. 305 - Inceperea urmaririi penale
(3) Cand din datele si probele existente in cauza rezulta indicii rezonabile ca o anumita persoana a savarsit fapta pentru care s-a inceput urmarirea penala, procurorul dispune ca urmarirea penala sa se efectueze in continuare fata de aceasta, care dobandeste calitatea de suspect.

si se pierde odata cu incetarea urmaririi penale, sau cu punerea in miscare a actiunii penale
in acest caz este trecut in cazier?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? eusaisapte eusaisapte pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? 1. am fost audiat in calitate de martor, desi organul de ... (vezi toată discuția)
Legea privind emiterea ordonante de continuarea urmaririi penale de catre organul de cercetare penala? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, \"organele judiciare\" au falsificat impotriva mea 3 (trei) dosare de Incalcarea solemnitatii sedintei, in unul acuzandu-ma ca tulbur linistea in ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procurorului - cerere vadit netemeinica eusaisapte eusaisapte pot cere sanctionarea procurorului pentru introducerea unei propuneri vadit netemeinice? Ce temei de drept pot invoca? (vezi toată discuția)