Buna ziua!
va deranjez cu o intrebare referitoare la noua metoda de calcul al impozitului pe cladiri functie de existenta sau nu a unei societati la acea adresa.
Caz concret: sotia medic stomatolog (nu CMI ci SRL), sediul firmei este la noi in casa, conform comodat, 1 camera 20 mp pt SRL..... Sediul este fara activitate, iar cabinetul (punctul de lucru declarat) este undeva la tara, la 25km de Arad. Am facut acest lucru pt a apartine de Administratia Fiscala din Arad si nu de cea de care ar apartine comuna respectiva, mai usor pt contabila. Conform noii legi se va calcula impozitul ca si casa rezidentiala sau ca si sediu al unei firme? Se aplica doar asupra cotei de mp dati in comodat sau deloc? Am primit cateva raspunsuri de la cateva cunostinte cu pregatire economica si un juridica de aceea am apelat la dvs. pe partea juridica.
Cu stima si multumiri anticipate pt ajutor,
Adrian U.
In principiu impozitul se va mari, in fapt nu stie nimeni cum se va aplica legea, caci nu au iesit normele deocamdata, asteptam sa vedem. Cu siguranta vor exista cateva aspecte derogatorii, pentru ca jumatate din tara este in aceasta situatie.
Se aplica din ianuarie dar inca nu au iesit normele, in tara asta cred ca nu apucam macar putina normalitate vreodata..... :(
Merci de raspuns, Craciun Fericit!